ΔΡΑΣΥ: «Ανατροπή της κυβέρνησης, τώρα!»

Ανακοίνωση με αφορμή τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση εξέδωσε η Δημοτική Ριζοσπαστική Αριστερή Συσπείρωση (ΔΡΑΣΥ). Η παράταξη με επικεφαλής τον Στέφανο Σκοπούλη συμμετείχε με δικό της μπλοκ στην απεργιακή συγκέντρωση.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς επίθεσης στον ελληνικού λαού. Με πρόσχημα το δημόσιο χρέος – ένα χρέος που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών και οι πολιτικές που εφάρμοσαν και όχι ο λαός – και με την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, μας επιβλήθηκαν Μνημόνια που διέλυσαν και διαλύουν κάθε μέρα κατακτήσεις που κερδήθηκαν με αγώνες – συχνά και με αίμα – από τους εργαζόμενους. Το εργασιακό τοπίο σφραγίζεται από την εργοδοτική τρομοκρατία, τις επισφαλείς σχέσεις εργασίας και το τεράστιο ποσοστό ανεργίας, ενώ τα δημοκρατικά δικαιώματα περιστέλλονται, με τις περισσότερες κινητοποιήσεις να αντιμετωπίζουν την ποινικοποίηση ή και την ωμή καταστολή. Παρόλο που έχει γίνει φανερό πως όλα τα παραπάνω οδηγούν μεγάλα κομμάτια του λαού εξαθλίωση και τον κοινωνικό ιστό σε διάλυση, οι πολιτικές δυνάμεις του μνημονιακού μπλοκ, όχι μόνο κωφεύουν, αλλά και εξαγγέλλουν νέα μέτρα που κινούνται στην ίδια καταστροφική κατεύθυνση.

 Σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι προσπάθειες για ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Οικόπεδα, κτίρια και δημόσιες επιχειρήσεις εκποιούνται και πωλούνται όσο-όσο σε ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα. Με όχημα το ΤΑΙΠΕΔ, η περιουσία του ελληνικού λαού (που περιλαμβάνει και σημαντικές υποδομές όπως λιμάνια και αεροδρόμια) γίνεται “φιλέτα” για επιχειρηματικούς ομίλους, των οποίων τις ζημιές καλούμαστε να πληρώσουμε όλοι μας.

Τα Γιάννενα δεν αποτελούν εξαίρεση σ’ αυτό το ζοφερό τοπίο, με την Τοπική (Αυτο)διοίκηση να είναι ο βασικός ιμάντας μεταβίβασης της κυρίαρχης πολιτικής. Το ξεπούλημα της περιουσίας του Δήμου έχει ξεκινήσει, με τα Λιθαρίτσια, το ΚΕΚΩΠ και τρία οικόπεδα στους Αμπελόκηπους να εντάσσονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα δημοτικά τέλη αυξάνονται παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, ενώ οι απολύσεις και οι επισφαλείς σχέσεις εργασίας έχουν γίνει καθεστώς για το δήμο.

Αυτή η πολιτική δε χωρά τις ανάγκες μας και θα συνεχίσει να υποβαθμίζει τις ζωές μας όσο δεν προσκρούει σε ένα κίνημα που να αμφισβητεί τον πυρήνα της. Σαν ΔΡΑΣΥ καλούμε τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, τη νεολαία και κάθε αριστερή συλλογικότητα να μετατρέψουμε τη σημερινή απεργία σε ένα σταθμό στην πάλη για ένα μέλλον χωρίς Μνημόνια, Τρόικες και λιτότητα, για αποδέσμευση από το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καλούμε κάθε πολίτη με στοιχειώδη δημοκρατικά αντανακλαστικά να συνταχθεί μαζί μας στην προσπάθεια αυτή. Καλούμε την αριστερά να αναλάβει τις ευθύνες της. Όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την πιο αντιλαϊκή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης»,


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.