Δήμος Ιωαννιτών: Αυξημένα κονδύλια το 2015 για τις υποδομές πρόσβασης των ΑμεΑ

Με αφορμή την σημερινή ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία,  η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ιωαννιτών, υπογραμμίζει πως «έχουμε όλοι μας υποχρέωση να αντιμετωπίζουμε τα Α.μεΑ. όχι με οίκτο, αλλά με σεβασμό, ισοτιμία και ισονομία, απ’ αρχής και σε όλα τα στάδια του βίου τους, ώστε να μην πέφτουν θύματα του φαινομένου του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όλοι μας έχουμε χρέος, όχι μόνο την 3η Δεκεμβρίου, αλλά κάθε μέρα, να κάνουμε μικρά, απλά πράγματα που θα διευκολύνουν τη ζωή των Α.μεΑ., και όχι να επιδεικνύουμε αδιαφορία. Γιατί, η αναπηρία για τον παθόντα δεν είναι επιλογή. Η αναλγησία, όμως, ή η ευαισθησία των υπολοίπων απέναντι στις καθημερινές δυσκολίες ενός Α.μεΑ. είναι επιλογή.

Ως Δήμος Ιωαννιτών, οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι έχουμε ένα σοβαρό διαχρονικό έλλειμμα που αφορά στην προσβασιμότητα των ΑμεΑ. σε υποδομές του Δήμου. Όπου κατασκευάζονται πρόσφατα έργα (πεζόδρομοι, νέοι δρόμοι και πεζοδρόμια) προβλέφθηκαν παρεμβάσεις που διευκολύνουν την κίνηση των Ατόμων με Αναπηρία. Ωστόσο στις παλιές υποδομές του Δήμου, πολλές φορές καθίσταται αδύνατη η κίνηση των ΑμεΑ».

Σε δήλωση του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας, τονίζει πως «η νέα Δημοτική Αρχή αναγνωρίζει αυτό το έλλειμμα και θεωρεί υποχρέωση της να το αντιμετωπίσει, ώστε να δημιουργήσουμε σταδιακά ένα φιλικό περιβάλλον για τα Άτομα με Αναπηρία».

Έτσι με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 που τίθεται αύριο προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, προβλέπονται σημαντικά κονδύλια για τη βελτίωση παλιών υποδομών του Δήμου (δρόμοι και πεζοδρόμια) ώστε να καταστούν προσβάσιμες σε άτομα με Αναπηρία. 


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.