ΔΗΜΑΡ: Συντεχνιακή αντίληψη πίσω από την Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων

Την ουσιαστική αντίθεσή της στη λειτουργία Αρχιτεκτονικής Σχολής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως αυτή εγκρίθηκε με απόφαση του υπουργείου Παιδείας, εκφράζει η νομαρχιακή επιτροπή Ιωαννίνων της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ο  Τομέας Παιδείας και Έρευνας της ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο συντεχνιακή αντίληψη από πλευράς του υπουργείου Παιδείς συμπληρώνοντας ότι αποτελεί πάγια θέση της ότι η ίδρυση νέων Πανεπιστημιακών τμημάτων «πρέπει να ανταποκρίνεται σε υπάρχουσες κοινωνικές ανάγκες με εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής και του απαραίτητου επιστημονικού δυναμικού για τη λειτουργία τους».

Προσθέτει:

«Μετά το ‘σχέδιο Αθηνά’ και χωρίς πλήρη εικόνα για τη διαδικασία των αξιολογήσεων στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε  αιφνιδιαστικά – και χωρίς σχέδιο – τη λειτουργία νέων τμημάτων Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Μηχανικών Περιβάλλοντος στο Παν. Δυτικής Μακεδονίας.

Ο στρατηγικός ανασχεδιασμός του νέου ακαδημαϊκού χάρτη πρέπει να ανταποκρίνεται στους προσανατολισμούς ανάπτυξης και να εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο διεξόδου ανοικοδόμησης της χώρας. Από την άποψη αυτή, οι αιφνίδιες συγχωνεύσεις, καταργήσεις αλλά και ιδρύσεις νέων Τμημάτων συνεχίζουν τη μακρά παράδοση συντεχνιακής αντίληψης που στερεί από τη χώρα μια σοβαρή εκπαιδευτική πολιτική μακράς διάρκειας».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.