Διαβεβαιώσεις ότι θα προσληφθούν στη ΔΕΥΑΙ όσα ΑΜΕΑ γλίτωσαν την απόλυση

amea_eftaxa

Τη διαβεβαίωση πως μέχρι τα Χριστούγεννα θα δοθεί τέλος στην αγωνία τους για το εργασιακό τους μέλλον έδωσε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά  στην αντιπροσωπεία των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες που την επισκέφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Δεκεμβρίου και εκκρεμεί η επαναπρόσληψή τους στη  ΔΕΥΑ Ιωαννίνων.

Τα άτομα με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% των οποίων η Δ.Ε.Υ.Α. μετέτρεψε τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου ζήτησαν από τη Γενική Γραμματέα να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την επαναπρόσληψή τους καθώς εκκρεμεί η εξέταση ενστάσεων επί της συγκεκριμένης απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η Γενική Γραμματέας τους διαβεβαίωσε πως ήδη οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εξετάζουν κατά προτεραιότητα την υπόθεσή τους και έχουν προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου μόλις κατατεθούν από πλευρά της ΔΕΥΑΙ και οι δικές της απόψεις, όπως ορίζουν οι διαδικασίες, να δοθεί «το πράσινο φως» για την επαναπρόσληψή τους.

Μάλιστα εκτίμησε πως οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί τις προσεχείς εβδομάδες και θα τακτοποιηθούν όλοι έως τις εορτές των Χριστουγέννων.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για 25 από τα συνολικά 64 άτομα τα οποία απασχολούνταν στη δημοτική επιχείρηση. Από τους 65 εργαζόμενους με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, μέσα Σεπτεμβρίου, έπειτα από την εισήγηση του νομικού Μ. Καπελλίδη, απολύθηκαν οι 39 με το αιτιολογικό ότι θα κόστιζαν στα οικονομικά της επιχείρησης.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.