Διαβεβαίωση Σταθάκη για στήριξη στη συνεταιριστική πίστη

stathakis_synetaristiki

Συνάντηση με το Σύλλογο Εργαζομένων στη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 2/10 το πρωί συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον κ. Γ.Σταθάκη, τομεάρχη Ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων κ. Χ. Μαντά, τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ κ. Κ. Βενέτη, και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Καραγιάννη.

Η συνάντηση αφορούσε τις εργασιακές εξελίξεις στο τραπεζικό χώρο, τις κινήσεις του σωματείου, αλλά και τις συνολικές εξελίξεις στο κλάδο των συνεταιριστικών τραπεζών. Από τον ΣΕΣΤΗ τέθηκε επιτακτικά η αναγκαιότητα ενίσχυσης των δυνάμεων της εργασίας στο τραπεζικό χώρο και ειδικότερα στο συνεταιριστικό τραπεζικό κλάδο και αναπτύχθηκε η ανάγκη όχι απλά διατήρησης του θεσμού της συνεταιριστικής πίστης αλλά και η ισχυροποίησή του μέσα από ένα αυστηρό και λειτουργικό θεσμικό πλαίσιο, με ενίσχυση της μικροπίστωσης και αναβάθμιση του θεσμού στο πεδίο της περιφερειακής ανάπτυξης.

Από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σταθάκης διαβεβαίωσε πως η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο θεσμό -αλλά και στις δυνάμεις εργασίας στο χώρο- θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Μετά και από  τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ που αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο θεσμό των συνεταιριστικών τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε πως το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για ενισχυμένο ρόλο των συνεταιριστικών τραπεζών σε συνδυασμό με τις τράπεζες ειδικού σκοπού. Μετά τη συνάντηση με το σωματείο, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Τράπεζας Ηπείρου, παρουσία και του Προέδρου του ΣΕΣΤΗ.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.