Διαμαρτυρία εμπόρων στον ΟΑΕΕ Ιωαννίνων

Στις 8 το πρωί την Τετάρτη, 9 Ιουλίου

Διαμαρτυρία στο υποκατάστημα του ΟΑΕΕ στα Γιάννενα καλεί για αύριο Τετάρτη, 9 Ιουλίου στις 8 το πρωί, ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΟΕΒΕ).

Η διαμαρτυρία, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να επιδοθεί σχετικό ψήφισμα, οργανώνεται σε υλοποίηση των αποφάσεων που πάρθηκαν σε πρόσφατη ανοιχτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου και σκοπό έχει να εκφράσει για μία ακόμη φορά τη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου για τους ανασφάλιστους εμπόρους οι οποίοι επειδή δεν έχουν καταβάλει τις σχετικές εισφορές στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Αιτία ασφαλώς τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα, η φορολόγηση και οι υψηλές εισφορές που καταβάλλουν οι έμποροι.

Αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου είναι να θεωρηθούν τα βιβλιάρια ασθενείας όσων δεν έχουν καταβάλλει εισφορές. Όπως τονίζουν οι έμποροι, τα χρήματα αυτά καταλογίζονται ούτως ή άλλως όταν προσέρχονται στο ταμείο για ρύθμιση οφειλών.

Η ΟΕΒΕ ζητά να δοθεί στους ασφαλισμένους το δικαίωμα επιλογής κατηγορίας ασφάλισης με ανταποδοτική σύνταξη, να αποποινικοποιηθεί το αδίκημα της μη καταβολής εισφορών, να αποκτήσουν δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι οφειλές και τα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.