Διαφωνίες Φ. Φίλιου με την πώληση εκτάσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ

Την αντίθεσή του στην πώληση  των δημοσίων εκτάσεων σε παραλίμνια περιοχή, στον Αγ. Νικόλαο Κοπάνων και στους Αμπελοκήπους, μέσω της μεταβίβασης τους στο ΤΑΙΠΕΔ εξέφρασε με δηλώσεις του, σήμερα το μεσημέρι, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος.

Πρόκειται για εκτάσεις τις οποίες ο δήμος έχει διεκδικήσει να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του προκειμένου να αξιοποιηθούν.

Μάλιστα για την παραλίμνια περιοχή, περίπου 25 στρέμματα, έχει εκπονηθεί κατά το παρελθόν μελέτη, προκειμένου να μετατραπεί σε πάρκο αθλοπαιδιών, ως η φυσική συνέχεια των ναυταθλητικών εγκαταστάσεων της Λιμνοπούλας και του ΚΕΚΩΠ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Δήμου.

«Ο κ. Αβραμόπουλος, ως υπουργός Υγείας τότε, πολλές φορές το δώρισε, αλλά ποτέ δεν το υπέγραψε», ανέφερε χαρακτηριστικά για το συγκεκριμένο ακίνητο ο δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι η έκταση αυτή είναι αδύνατο να δομηθεί καθώς εμπίπτει στην ζώνη των τριακοσίων μέτρων από τη λίμνη και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης υπογραφής του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναίτια καθυστερεί πέραν του ενός έτους.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΠΟΛΗ

«Το ελληνικό δημόσιο έχει στην ιδιοκτησία του ένα πλήθος ακινήτων τα οποία ποτέ δεν αξιοποίησε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου στη Δομπόλη, το οποίο καταρρέει, ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει το διοικητικό κέντρο των Ιωαννίνων. Άλλο παράδειγμα είναι το Περιφερειακό Εργαστήρι Δημόσιας Υγείας το οποίο κατασκευάστηκε, εξοπλίστηκε και μένει κλειστό. Το έχουμε ζητήσει όλοι. Και εμείς και η Περιφέρεια για να στεγάσουμε υπηρεσίες. Αλλά προτιμούν να πουλάνε οικόπεδα για ένα κομμάτι ψωμί», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Ο κ. Φίλιος τόνισε ακόμη ότι το κεντρικό κράτος δεν συζητά με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς εξακολουθεί να την θέλει υποτιμημένη. Αποτέλεσμα είναι να μην επιλύονται προβλήματα και να δυσχεραίνει όλο και περισσότερο η κατάσταση.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

Από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννιτών, ολοκληρώνεται η μελέτη που αφορά στην κυκλοφορία και τη χρήση των πεζοδρόμων. Στο πλαίσιο αυτής, θα προβλέπεται η τροφοδοσία των καταστημάτων, η αποκομιδή των απορριμμάτων, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, η εξυπηρέτηση των μόνιμων κατοίκων.

«Πεζοδρομείται πλέον μεγάλο κομμάτι της πόλης, από την κεντρική πλατεία μέχρι την παραλίμνιο και αυτό απαιτεί διαφορετική νοοτροπία από όλους» ανέφερε εξάλλου σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο κ. Φίλιος.

ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι εξετάζεται το περιθώριο υπογραφής μνημονίου συνεργασίας με την ελληνική αστυνομία, στα πρότυπα του Δήμου Αθηναίων και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί μία σειρά ζητημάτων όπως είναι η ελεγχόμενη στάθμευση.

Τέλος ο Δήμαρχος, στη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε, συνεχάρη του Γιαννιώτες ολυμπιονίκες της κωπηλασίας Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα για τη νέα επιτυχία τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Πωλητήρια και στα Γιάννενα μέσω ΤΑΙΠΕΔ: http://bit.ly/1kqZCHd

Αβάντα από την περιφερειακή αρχή Ηπείρου στο ξεπούλημα μέσω ΤΑΙΠΕΔ: http://bit.ly/1i0qhFb

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.