ΔΕΥΑΙ: Εκπτώσεις για να προχωρήσουν οι συνδέσεις με τον βιολογικό

Εκπτώσεις και διευκολύνσεις μέσω  δόσεων στο τέλος σύνδεσης με το δίκτυο του βιολογικού καθαρισμού, αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και η απόφαση επικυρώθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων το βράδυ της Τετάρτης.

Οι εκπτώσεις και οι δόσεις αναμένεται να λειτουργήσουν ως κίνητρο για την επιτάχυνση της διαδικασίας σύνδεσης των ακινήτων  στις περιοχές που έχουν ήδη συνδεθεί με τον βιολογικό καθαρισμό, όπως είναι η περιοχή της Ανατολής, ή περιοχές που πρόκειται να συνδεθούν μελλοντικά σε όλο το Λεκανοπέδιο.

Κάτι που – όπως τόνισε –  κατά την εισήγηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ, Μάκης Χρυσοστόμου, «αναμένεται να επιφέρει διπλό όφελος: αφενός μεν διευκολύνονται οι συνδημότες μας σε εποχές δύσκολες και αφετέρου αναμένεται να εισρεύσει ρευστό στο ταμείο της επιχείρησης».

Ο κ. Χρυσοστόμου υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή υλοποιεί την υπόσχεση της για μείωση των τελών σύνδεσης και κάλεσε τους πολίτες να αξιοποιήσουν την ευκαιρία να συνδεθούν με τους ευνοϊκούς όρους.

Εκπτώσεις και διευκολύνσεις με δόσεις

Παλαιότερη απόφαση καθόριζε το τέλος σύνδεσης στα 10 ευρώ ανά τ.μ. Πλέον σύμφωνα με τη νέα απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ και το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις νέες συνδέσεις με το δίκτυο ακαθάρτων, προβλέπονται τα εξής:

  1. Έκπτωση της τάξης του 20% σε περίπτωση πού οι ιδιοκτήτες ακινήτων,  ανταποκρίνονται άμεσα στην πρόσκληση σύνδεσης και υποβάλλουν πλήρη φάκελο εντός χρονικού διαστήματος το πολύ τριών (3) μηνών, από την ημερομηνία αποστολής της πρόσκλησης.

-Αν δεν ανταποκριθούν εντός τριμήνου, τότε δεν θα λάβουν την έκπτωση.

-Επίσης δεν θα λάβουν την έκπτωση σε περίπτωση που κατατεθεί μεν πλήρης φάκελος, αλλά κατά την ημερομηνία πού ορίσθηκε η πρώτη πληρωμή, μερική ή ολική, αυτή δεν πραγματοποιηθεί και σε περίπτωση που κατατεθεί  πλήρης φάκελος, επιλεγεί η εξόφληση σε ισόποσες δόσεις, και αυτές δεν πραγματοποιούνται στις ημερομηνίες που θα καθορισθούν. Στις δύο παραπάνω περιπτώσεις, το τελικό κόστος σύνδεσης, θα επαναπροσδιορίζεται.

  1. Μία ακόμη έκπτωση της τάξης του 20% θα λάβουν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων σε περίπτωση που επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ την οφειλή που προκύπτει για το ακίνητο τους.

Σε περίπτωση που επιλέξουν να εξοφλήσουν το ήμισυ του ποσού εφάπαξ και το υπόλοιπο σε ισόποσες δόσεις, τότε θα λάβουν έκπτωση της τάξης του 10%.

Αν επιλέξουν να εξοφλήσουν ολόκληρο το ποσό μόνο με ισόποσες δόσεις, τότε δεν θα λάβουν καμία επιπλέον έκπτωση.

Ο χρόνος εξόφλησης των δόσεων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των 24 μηνών. Το επιτόκιο επιβάρυνσης των δόσεων ορίζεται στο 5%.

3. Για τις εκκρεμούσες συνδέσεις πού έχει αποσταλεί πρόσκληση και δεν  έχουν ανταποκριθεί μέχρι σήμερα οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, προκειμένου να ισχύσουν τα κίνητρα, ορίζεται ως τελευταία ημερομηνία υποβολής του πλήρους φακέλου, η 31/3/2015.

 -Για τις εκκρεμούσες συνδέσεις πού έχει υποβληθεί πλήρης φάκελος, αλλά δεν έχει πληρωθεί ακόμη το τέλος σύνδεσης, ισχύουν τα κίνητρα στο σύνολό τους, ως να έχουν τηρήσει την παραπάνω περιγραφόμενη διαδικασία εμπρόθεσμα.

Το επιτόκιο επιβάρυνσης των δόσεων ορίζεται στο 5% και για τις εκκρεμούσες δόσεις.

-Για τις εκκρεμούσες συνδέσεις πού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και έχει πληρωθεί τμήμα των δόσεων, δύναται να εξοφληθεί το υπόλοιπο της οφειλής με εφάπαξ καταβολή, με έκπτωση 20%, αρκεί να το πράξουν μέχρι 31/1/2015.

Η ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Το θέμα ετέθη προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων και υπερψηφίστηκε από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, την παράταξη «Γιάννενα Τώρα» (Α. Μπαρτζώκας – Κ. Κυριαζής) και τον Δημοτικό Σύμβουλο της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκο Τσόλη.

Δήλωσε ότι καταψηφίζει η παράταξη της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας».

Η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή», δήλωσε δια του επικεφαλής της, Λάζαρου Νάτση, κατά την διάρκεια της συζήτησης του θέματος ότι υπερψηφίζει,  επειδή όμως κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας δεν βρίσκονταν εντός της αιθούσης, η ψήφος δεν προσμετρήθηκε.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.