Δεσμεύσεις από το υπ. Εργασίας έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ για επίλυση των θεμάτων τους

biome_poreia1

Δεσμεύσεις από το Υπουργείο Εργασίας για την επίλυση νομικών θεμάτων έλαβαν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess.gr υπήρξε η δέσμευση ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να μην προχωρήσει η εκποίηση του ακινήτου που στεγάζεται το εργοστάσιο προκειμένου να παραμείνουν οι εργαζόμενοι και να συνεχίσει η παραγωγική διαδικασία.

Επιπλέον ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων από κοινού με τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου θα ακολουθήσουν την κατεύθυνση της επίλυσης του νομικού κενού και θα διερευνήσουν τη δυνατότητα κατάθεσης νομοθετικής ρύθμισης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο εργαζόμενος της ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου, ο νομικός εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρήστος Μπακέλας, η σύνδικος από τη πλευρά της πτωχευμένης Φίλκεραμ καθώς και αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Αθήνας

biome_ekdilosi_oktovriosΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι στη ΒΙΟΜΕ διοργανώνουν μια ημέρα δράσης το Σάββατο στις 18 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί, μέχρι αργά το βράδυ. Δεκάδες παραγωγοί, από τις αγορές χωρίς μεσάζοντες μέχρι συνεργατικά εγχειρήματα δεκάδων κλάδων, θα εκθέσουν τα προϊόντα τους μαζί με τα αλληλέγγυα προϊόντα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ. Η δράση θα γίνει στον χώρο του εργοστασίου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα υπάρχει θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά, μουσικό ρεμπέτικο γλέντι το βράδυ αλλά και κουζίνες αλληλεγγύης από αυτοοργανωμένα εγχειρήματα.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.