«Δεν λείπει το ‘shopping therapy’, αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή»

Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί «το πιο πρόσφατο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Προσθέτει: « Οι πολιτικές τους έχουν ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία στο 30%, έχουν ελαχιστοποιήσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τώρα έρχονται να καταργήσουν και την αργία τη Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι καλούνται για ακόμη μία Κυριακή να δουλέψουν χωρίς υπερωρίες και χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Τη στιγμή που η εργοδοτική αυθαιρεσία αποτελεί τον κανόνα στις εργασιακές σχέσεις και ενώ διαπιστώθηκε ότι ο συνολικό τζίρος των καταστημάτων δεν αυξήθηκε ούτε κατ’ ελάχιστο όσες Κυριακές τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά, επιμένουν στην εφαρμογή του μέτρου με μόνο στόχο την περαιτέρω συμπίεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την εύνοια στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα.

Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, εξάλλου, ξέρουν πολύ καλά ότι αυτό που λείπει δεν είναι μία ακόμη μέρα διαθέσιμη για ‘shopping therapy’ και κατανάλωση αλλά η πρόσβαση σε μία αξιοπρεπή ζωή. Οι μόνοι που θα επωφεληθούν από τη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι πολυεθνικές, τα μεγάλα πολυκαταστήματα και διαφόρων ειδών “Mall”. Εξάλλου, οι 72-96 ώρες λειτουργίας των καταστημάτων εβδομαδιαίως είναι ήδη από τις περισσότερες στην Ευρώπη.

Μέσα σ’ αυτή τη κατάσταση για τους εργαζόμενους και την νεολαία υπάρχει μία μονάχα επιλογή: η ανατροπή της κυβέρνησης και των πολιτικών του μνημονίου. Μέσα από τον ανυποχώρητο αγώνα για ζωή με αξιοπρέπεια και επανάκτηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων που μας στέρησαν.

Καμιά εφαρμογή του μέτρο δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.