Χρ. Μαντάς σε Βοτονόσι, Μικρό Περιστέρι, Χρυσοβίτσα

Την Κυριακή 8 Ιούνη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με τον βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστο Μαντά και τους Κ. Βενέτη, συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, Π. Γοδέβενο μέλος της Ν.Ε. και Θ. Ρέκατα επισκέφθηκαν τα χωριά Βοτονώσι, Μικρό Περιστέρι και Χρυσοβίτσα, περιοχές στις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ  στις πρόσφατες  ευρωεκλογές είχε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συζήτησε με τους κατοίκους τις μετεκλογικές εξελίξεις και τις προτεραιότητες και πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα σε σχέση με τα προβλήματα των περιοχών, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Χρυσοβίτσα ο Χρήστος Μαντάς ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Η κάλπη των ευρωεκλογών μας έδωσε την πρωτιά στη Χρυσοβίτσα και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε για αυτή την επιλογή σας. Για μας αυτό σημαίνει μεγαλύτερη δέσμευση, πιο επίμονη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα, ώστε να αλλάξουμε μαζί με όλους εσάς αυτή την καταστροφική πορεία που βιώνουμε. Η πορεία αυτή πρέπει να αλλάξει σε ολόκληρη την Ευρώπη, πρώτα από όλα με το σταμάτημα της λιτότητας, που πλήττει τους πιο φτωχούς και καταστρέφει ό, τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος. Έχουμε μπροστά μας μια τεράστια προσπάθεια. Είναι ανάγκη για τον τόπο, για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, για τον κόσμο της εργασίας, μια διαφορετική πορεία. Προϋπόθεση για αυτή την αλλαγή είναι να οδηγηθούμε όσο γίνεται γρηγορότερα στις εθνικές εκλογές ώστε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η κυβέρνηση των μνημονίων να φύγει και να συγκροτηθεί μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά, μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Η πανικόβλητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα κάνει μαζί με ολόκληρο το σύστημα των μεγαλοκαναλαρχών, των μεγαλοεργολάβων, των τραπεζιτών ό,τι μπορεί για να εμποδίσει αυτή την εξέλιξη. Θα χρησιμοποιήσει κάθε τι , πέρα από κάθε έννοια δημοκρατίας έτσι ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία. Έκλεισαν άρον- άρον τη Βουλή και σταμάτησαν με αυτό τον τρόπο κάθε εξέλιξη στην υπόθεση Μπαλτάκου και Χρυσής Αυγής, κάθε πιθανότητα να καταλογισθούν ευθύνες στις κυβερνήσεις Παπαδήμου-Παπανδρέου, ενώ ταυτόχρονα φέρνουν κρίσιμα Νομοσχέδια στα θερινά τμήματα της Βουλής για να είναι ελεγχόμενη η σύνθεσή τους και να τα περάσουν πιο εύκολα».

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Στο τέλος της ομιλίας ο κ. Μαντάς αφού για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε τους κατοίκους της περιοχής κατέληξε ως εξής «Σας καλώ και σας καλούμε, να πάρετε τη ζωή σας στα χέρια σας. Να οργανωθείτε με τον πιο πρόσφορο τρόπο που εσείς νομίζετε. Να διεκδικήσετε για την περιοχή σας ώστε να στηριχθεί η κτηνοτροφία σας, η παραγωγή της πατάτας, να διεκδικήσετε να τελειώσει επιτέλους ο αναδασμός στις Πολιτσές που καθυστερεί πάνω από 13 χρόνια. Η συμμετοχή όλων μας , οι αγώνες μας και οι προσπάθειές μας, μπορούν να εγγυηθούν μια ριζική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ  σε αυτή την κατεύθυνση θα δώσει όλες του τις δυνάμεις».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.