Χρ. Μαντάς: Καμία απάντηση επί της ουσίας για τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ

taiped_ampelokhpoi

Στο ΤΑΙΠΕΔ μετέφεραν την ευθύνη της απάντησης τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών σχετικά με τη μεταβίβαση εκτάσεων και ακινήτων της πόλης των Ιωαννίνων, αποφεύγοντας να δώσουν απαντήσεις στα ουσιαστικά ερωτήματα που έθετε με ερώτησή του ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. Τα ερωτήματα του κ. Μαντά αφορούσαν το γενικότερο σχεδιασμό για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας της περιοχής αλλά και για ποιο λόγο δεν έγινε δημόσια διαβούλευση με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους θεσμικούς εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.

“Με τη σειρά του το ΤΑΙΠΕΔ αρκέστηκε απλά να μας ενημερώσει για τις ήδη γνωστές εκτάσεις και ακίνητα στο νομό Ιωαννίνων που εκχωρήθηκαν, δηλαδή τις εκτάσεις και τα ακίνητα στου Αμπελόκηπους και στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων και ένα ακίνητο στις πηγές του Λούρου”, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου του βουλευτή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την αντίθεσή του τόσο με το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας όσο για το γενικότερο ρόλο αλλά και τις διαδικασίες «αξιοποίησης» της από το ΤΑΙΠΕΔ.

pano_taiped_ampelokipoiΜε αφορμή την εκχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων της περιοχής των Αμπελοκήπων στο ΤΑΙΠΕΔ, είχε πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση την οποία διοργάνωσε στις 7 Ιουλίου του 2014 στην πλατεία Χατζή ο δυτικός τομέας του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, με τη συμμετοχή του βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά και άλλων ομιλητών που έκαναν μια σειρά παρεμβάσεων σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία αλλά και τις εναλλακτικές προτάσεις αξιοποίησης των ακινήτων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είχε τονιστεί ότι τα όποια «έσοδα» από την πώληση ακινήτων που εκχωρούνται στο ΤΑΙΠΕΔ δεν επηρεάζουν ουσιαστικά το δημόσιο χρέος, ενώ έγινε και αναφορά στο Ρυθμιστικό Σχέδιο του λεκανοπεδίου, το οποίο ακόμη δεν έχει ψηφιστεί, που ορίζει μέρος των συγκεκριμένων εκτάσεων στους Αμπελόκηπους ως αστικό πάρκο, για αναψυχή, αθλητισμό και τουρισμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως οι όποιες παρεμβάσεις στο Δημόσιο χώρο πρέπει να είναι προϊόν διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της εκάστοτε περιοχής και βεβαίως είναι αντίθετος σε ξεπουλήματα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στο όνομα της δήθεν αξιοποίησης.

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟ ΠΩΛΗΣΗ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΑΤΖΗ


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.