Χρ. Μαντάς: Αναγκαίο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα

mantas

Πήγε Εφορία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Συνάντηση και με τους ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ

Με τους εκπροσώπους των ζημιωθέντων από το αιφνίδιο κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ-ΠΡΟΝΟΙΑ, οι οποίοι εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν αποκατασταθεί παρά το γεγονός της ψήφισης ειδικού νόμου συναντήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Ιουλίου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων ο βουλευτής Ιωαννίνων του κόμματος Χρήστος Μαντάς.

Τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι έχουν μείνει χωρίς ασφαλιστική, συνταξιοδοτική και υγειονομική κάλυψη και ζητούν από το Ελληνικό Δημόσιο να εφαρμόσει τους Νόμους που έχουν ψηφιστεί.

Εξάλλου, χτες  βράδυ ο κ. Μαντάς συμμετείχε ως ομιλητής στην εκδήλωση του Δυτικού τομέα ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων, αναφορικά με την εκχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ οικοπέδων και κτηρίων της περιοχής Αμπελοκήπων ιδιοκτησίας του Υπ. Υγείας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Χατζή, ο κ. Μαντάς κατήγγειλε το «ξεπούλημα» του Δημόσιου πλούτου της χώρας από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση και κάλεσε τους κατοίκους να συσπειρωθούν γύρω από τέτοιες πρωτοβουλίες.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κατά την επίσκεψή του το πρωί της Τρίτης στην ΔΟΥ Ιωαννίνων, ο Χρ. Μαντάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του συλλόγου Εφοριακών Ιωαννίνων, καθώς και με την Διευθύντρια της ΔΟΥ Ιωαννίνων.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έθεσαν ζητήματα που απασχολούν όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως η αξιολόγηση, αλλά και των εργαζομένων στις οικονομικές υπηρεσίες όπως η ενδοκινητικότητα στις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, η ασφάλεια των εργασιακών τους χώρων και η ανακατασκευή των υπόλοιπων χώρων του πρώην Πανεπιστημίου για την στέγαση όλων των οικονομικών υπηρεσιών του νομού (ΣΔΟΕ-Κτηματική Εταιρία).

Ζητάνε επίσης την διατήρηση της «υπερβάλλουσας», επιδόματος που καταργείται στα τέλη του 2014, την εξαίρεση από την κινητικότητα και την μείωση του επιτοκίου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, από όπου οι περισσότεροι υπάλληλοι έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια.

Η Διευθύντρια της ΔΟΥ κ. Μπούσιου τόνισε ότι έχει αυξηθεί ο όγκος της δουλειάς μετά την συγχώνευση των ΔΟΥ από 5 σε 1 με την ταυτόχρονη μείωση στο μισό των υπαλλήλων της καθώς και την ανάληψη του δικαστικού τμήματος στη ΔΟΥ Θεσπρωτίας.

Επίσης ότι έχει ανατεθεί στις ΔΟΥ και ο προληπτικός έλεγχος, χωρίς αμοιβή στους υπαλλήλους με ανταμοιβή τη χορήγηση «ρεπό». Υπογράμμισε τέλος ότι έχει αυξηθεί υπερβολικά ο αριθμός των αυτόματων κατασχέσεων των τραπεζικών λογαριασμών.

«ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»

Σε δήλωση του ο κ. Μαντάς αναφέρει: «Αυτή την περίοδο μέσα από την φορο-καταιγίδα που πλήττει τη συντριπτική πλειοψηφία στη χώρα μας, γίνεται φανερή η ανάγκη για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα. Σήμερα υπάρχουν όλες οι τεχνικές προϋποθέσεις για να πληρώσουν αυτοί που μονίμως φοροδιαφεύγουν, αλλά απουσιάζει η πολιτική βούληση. Επιπλέον η επιβάρυνση των εφοριακών υπαλλήλων έχει αυξηθεί καθώς επιπλέον έχει μειωθεί σημαντικά ,χωρίς να αναπληρώνεται, ο αριθμός των υπαλλήλων. Για να υπάρξει πραγματική δικαιοσύνη, σύμφωνη και με το σύνταγμα, για να υπάρξει αποτελεσματικότητα και να μπορέσει να ‘κινηθεί’ η πραγματική οικονομία, χρειάζεται μια ριζική στροφή στη φορολογική πολιτική, την οποία δεν μπορούν βέβαια να πραγματοποιήσουν όσοι εξακολουθούν με τις πολιτικές τους να εξαθλιώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ενώ ταυτόχρονα δεν κάνουν τίποτε για να εισπράξουν από τις περίφημες λίστες της διαφθοράς και της διαπλοκής».

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.