Χωρίς ωρομίσθιους καθηγητές οι Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ

Ερώτηση 27 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, κατατέθηκε προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα την απαράδεκτη μέχρι τώρα καθυστέρηση διορισμού ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ σε όλη την χώρα που έχει ως αποτέλεσμα τη μη λειτουργία ή την υπολειτουργία των σχολών και έχει οδηγήσει σε απόγνωση τόσο τους εκπαιδευτικούς, όσο και τους μαθητές.

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Νοέμβρη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία πρόσληψης ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ. Αποτέλεσμα αυτής της κωλυσιεργίας του Υπουργείου είναι να μην λειτουργούν ή απλά να υπολειτουργούν οι σχολές και κατά συνέπεια να παραμένουν αδιόριστοι εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και η σχολική χρονιά να βρίσκεται στον αέρα για χιλιάδες μαθητές, καθώς δεν διδάσκονται σχεδόν κανένα μάθημά.

Σύμφωνα και με έγκυρα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις εργάζονται πάνω από 10ετία στο ίδιο σχολείο και κάθε χρόνο απολύονται το καλοκαίρι και επαναπροσλαμβάνονται αρχές Οκτωβρίου, αποτελούν την πλειονότητα του διδακτικού προσωπικού των σχολών του ΟΑΕΔ. Υπολογίζονται σε πάνω από 1.500 πανελλαδικά, όταν οι μόνιμοι μετά τις 111 διαθεσιμότητες φτάνουν μόλις τους 500 και από αυτούς περίπου οι μισοί βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης (διευθυντές, υποδιευθυντές).

Επιπλέον, οι μαθητές προσέρχονται καθημερινά στις σχολές τους για λίγες ώρες, τις ώρες δηλαδή που διδάσκουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί και στη συνέχεια αποχωρούν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ;

2) Θα προχωρήσετε στη συνέχεια στη μονιμοποίηση αυτού του εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε να μην βιώνουμε κάθε χρόνο την ίδια κατάσταση, καθώς είναι ολοφάνερο ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.