Χωρίς ΔΣ λόγω γυναικών η ΔΕΥΑΙ

deyai2

Με απόφασή της η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έκρινε παράνομη τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Ιωαννίνων καθώς δεν τηρήθηκε η ποσόστωση του 1/3 γυναικών. Προσφυγή είχε καταθέσει η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΚΟΝΤΑ

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη με επικεφαλής το Νίκο Γκόντα σημειώνει μεταξύ άλλων: «Παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο περί παράνομων συνθέσεων των ΔΣ των Δημοτικών Επιχειρήσεων, η αλαζονική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής δεν της επιτρέπει να συμπεριφερθεί νόμιμα, με αποτέλεσμα η λειτουργία του Δήμου να φτάνει στα ορια της παρανομίας και της παρατυπίας.
Πρόσφατο παράδειγμα η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία έκρινε παράνομη τη νέα σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, επειδή δεν είχαν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, πράξη που εκθέτει πρώτα την Δημοτική Αρχή αλλά και τον Δήμο Ιωαννιτών στο σύνολό του.
Την τακτική που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή στη σύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ έχει ακολουθήσει και σε άλλα συλλογικά όργανα του Δήμου μας, τακτική η οποία εκθέτει τον Δήμο μας και παράλληλα παρακωλύει την εύρυθμη λειτουργία αυτού και των Δημοτικών Επιχειρήσεων»

«ΠΑΡΑΝΟΜΟ» ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η παράταξη κάνει λόγο ακόμη για παράνομη σύηνθεση του δημοτικού συμβουλίου καθώς «σαυτό συμμετέχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι με ασυμβίβαστα» προσθέτοντας: «Το ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι αν οι αποφάσεις που λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι σύννομες ή θα ακυρωθούν όπως στην περίπτωση της σύνθεσης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στην ανακοίνωση της παράταξης Γκόντα απάντησε η δημοτική αρχή: «Η απόφαση ορισμού των μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ υπερψηφίστηκε και από την παράταξη της ‘Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας’, χωρίς να διατυπωθούν ενστάσεις ή επιφυλάξεις.
Ο Νόμος περί ποσόστωσης στα Διοικητικά Συμβούλια Δημοτικών Επιχειρήσεων, πράγματι ισχύει από το έτος 2000 και ποτέ δεν τηρήθηκε.  Προφανώς όψιμα το θυμήθηκε ο κ. Γκόντας και η παράταξη του, γιατί ποτέ δεν εφαρμόστηκε ούτε και στις δύο θητείες της Δημαρχίας του.
Ποτέ δεν ακυρώθηκε, εξ αυτού του γεγονότος, η σύνθεση κανενός Δ.Σ. Δημοτικής Επιχείρησης, σε κανέναν Δήμο της χώρας. Το θέμα προέκυψε μετά από ένσταση που κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Κρήτης για Δήμο του νησιού και στη συνέχεια προκάλεσε αποφάσεις ακύρωσης και για άλλους Δήμους ανά τη χώρα.
Βεβαίως από τη στιγμή που η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για των ορισμό των μελών του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ ακυρώνεται, εξαιτίας της μη τήρησης της ποσόστωσης του 1/3 γυναικών, το θέμα θα επανέρθει για να υπάρξει νέα απόφαση. 
Σε ό,τι αφορά όλα τα υπόλοιπα που  αναγράφονται στην ανακοίνωση της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να ανοίξει κανενός είδους ‘διάλογο».
Το ύφος και η φρασεολογία που χρησιμοποιούνται είναι τόσο ξεπερασμένα, που δεν έχει καμία αξία έστω και να τα σχολιάσουμε.
Η Δημοτική Αρχή θα επιμείνει σε ένα επίπεδο κόσμιας αντιπαράθεσης, που ελπίζουμε κάποια στιγμή να ακολουθήσει και η συγκεκριμένη παράταξη».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.