Χημικά, Σκουριές, ακτές: Τα σταματάμε τώρα!

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Συλλαλητήριο αντίστασης για τρία σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα διοργανώνεται σήμερα Παρασκευή, 11 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί, τα σταματάμε τώρα!, τονίζεται στο σχετικό κάλεσμα όπου προστίθεται:
Τα κινήματα ενώνονται και σας καλούν να ενωθείτε μαζί τους. Για να πούμε όλοι μαζί:
-Όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγειά μας, το ευαίσθητο περιβάλλον, αλιεία και τουρισμό. Οι χώρες που τα κατασκεύασαν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί να καταστραφούν! Αν γίνει τώρα στην Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ελλάδας, θα γίνεται πάντα εδώ.
-Όχι στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αποψιλώνει ένα αρχέγονο δάσος και καταστρέφει πλήρως το νερό της περιοχής. Μέσω της τοξικής σκόνης θα καταστρέψει την υγεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία και τουρισμό της περιοχής. Για να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία έχουν ανασταλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα.
-Όχι στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Γιατί ιδιωτικοποιεί τις ακτές μας. Εσύ που θα κολυμπάς του χρόνου; Γιατί εμπορευματοποιεί τις παραλίες μας. Πόσο θα σου κοστίζει το μπάνιο του χρόνου; Γιατί καταστρέφει τις ακτές μας. Που θα κολυμπάς όταν οι παραλίες γίνουν βίλες;
Θα ακολουθήσει ΣΥΝΑΥΛΙΑ με Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Νίκο Τουλιάτο, Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου, Κώστα Λειβαδά και παραδοσιακή μουσική.

ΚΑΛΟΥΝ:
-Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο
-Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής – Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού
-Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν»


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.