Αξιολόγηση: «Ο νόμος δεν ρετουσάρεται, ανατρέπεται» (video)

Κατάληψη στο γραφείο προσωπικού του Δήμου Ιωαννιτών ώστε να μην σταλούν στοιχεία για την αξιολόγηση

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Σε μπλοκάρισμα της διαδικασίας αποστολής στοιχείων για την αξιολόγηση προσωπικού προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στους Δήμους του νομού Ιωαννίνων.

Σήμερα, 30 Ιουνίου έληγε η προθεσμία που είχε δοθεί στους Δήμους ώστε να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κατάταξη του προσωπικού με την υποχρέωση να βαθμολογήσουν κάτω από τη βάση το 15% των υπαλλήλων.

Στο Δήμο Ιωαννιτών το πρωί πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία της Διεύθυνσης Προσωπικού, στον πεζόδρομο της Καπλάνη, σε υλοποίηση της σχετικής ομόφωνης απόφασης της πρόσφατης γενικής συνέλευσης του συλλόγου εργαζομένων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων ο νόμος για την αξιολόγηση χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση σε συμφωνία με την Τρόικα ως άλλοθι για τις νέες απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο.

«Ο νόμος 4250/14 είναι παρωδία, προσχηματικός και μεταφέρει την ευθύνη των απολύσεων στους εργαζόμενους. Τους σκοπούς αυτούς υπηρετούν οι ποσοστώσεις (βαθμολόγηση ποσοστού 15% των υπαλλήλων με βαθμούς 1 έως 6) και κατηγοριοποιήσεις που επιβάλλονται καθώς και ο έλεγχος των εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ)», τονίζει η απόφαση της γενικής συνέλευσης με την οποία ζητείται η κατάργηση του νόμου, ενώ καλούνται οι προϊστάμενοι να μην συμπράξουν στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζομένων.

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΙΓΜΟΥΣ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους, Χρήστος Μεντής μετέφερε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα επιχειρήσει ελιγμό καθώς οι Δήμοι δεν αποστέλλουν στοιχεία είτε δίνοντας παράταση στη διαδικασία είτε ρετουσάροντας αυτό το τερατούργημα, όπως το χαρακτήρισε. Ο κ. Μεντής υπογράμμισε ότι ο νόμος για την αξιολόγηση «δεν ρετουσάρεται, αλλά ανατρέπεται» αναφέροντας ταυτόχρονα ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να μην υπαναχωρήσουν οι Δήμοι και τα Δημοτικά Συμβούλια απέναντι στην απόφαση τους να μην αποσταλούν στοιχεία.

Έκανε μάλιστα ειδική αναφορά στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πωγωνίου το οποίο τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον της αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ προσβλέπουν αντίστοιχα σε θετική απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου το οποίο συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.