Αύριο οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ

panelladikes1

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής για τους περίπου 105.000 φετινούς υποψηφίους όλων των κατηγοριών (από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια, ΤΕΕ αλλά και για αποφοίτους που διεκδικούν το 10% των θέσεων χωρίς εξετάσεις), οι οποίοι διεκδίκησαν τις 70.305 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων οι 46.735 θέσεις στα πανεπιστήμια και στις ανώτατες εκκλησιαστικές ακαδημίες και οι 23.570 στα ΤΕΙ.

Οπως κάθε χρόνο, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα λύκεια.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου www.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους (ή ενδεκαψήφιο για αλλογενείς – αλλοδαπούς) και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Ονομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο). Οι εγγραφές των επιτυχόντων σε ιδρύματα που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας (όχι των υπουργείων Αμυνας και Προστασίας του Πολίτη) θα γίνουν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.