Άσυλο Ανιάτων: Μόλις επτά άτομα για 68 ασθενείς

asylo_aniaton

Συμπαράσταση από την «Ήπειρο Ανατροπής»

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στις δομές κοινωνικής πρόνοιας της Ηπείρου και ειδικότερα του Ιδρύματος «Νεομάρτυς Γεώργιος» Ιωαννίνων εκφράζει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής». Την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε το Ίδρυμα «Νεομάρτυς Γεώργιος» ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Κώστας Μπασιούκας όπου παρακολούθησε τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη σημειώνει:

«Από την ενημέρωση και τη σχετική συζήτηση φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο οικονομικός στραγγαλισμός και η δραματική έλλειψη προσωπικού (7 άτομα για 68 ασθενείς με αυξημένες ανάγκες) κάνουν δύσκολη  έως και αδύνατη τη στοιχειώδη φροντίδα αυτών των συνανθρώπων μας και επικίνδυνη την καθημερινότητα για εργαζόμενους και νοσηλευόμενους.
Η πολιτική που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση με συνεχή μείωση των χρηματοδοτήσεων, συγχωνεύσεις, μείωση του προσωπικού και διάλυση των εργασιακών σχέσεων οδηγεί στην αδυναμία λειτουργίας ακόμα και των ανθρωπιστικών δομών.

Φτάνει πια!
Η “Ήπειρος Ανατροπής” με τους εκλεγμένους της αλλά και όλο τον κόσμο της Ηπείρου που κρατάειακόμα την ανθρωπιά του δεν μπορεί να ανεχτεί αυτή την επιδεινούμενη κατάσταση. Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό των πολιτικών λιτότητας από όλεςτις αρχές και την προστασία εργαζόμενων και νοσηλεύομενων πρώτα και κύρια  στις κοινωνικές δομές για τους πάσχοντες συμπολίτες μας».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.