Αριστερή Παρέμβαση: Θα παρεμβαίνουμε μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων

patsouras omili1

Αίτημα παρέμβασης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων έχει καταθέσει η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή. Η παράταξη με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα δηλώνει πως Θα παρεμβαίνει και θα εκφράζει την άποψή της μέσα στην αίθουσα και κυρίως, έξω από αυτή, εκεί που «πάλλεται η κοινωνική δραστηριότητα, στις μάχες που έρχονται και πρέπει να δοθούν από θέση και με διάθεση ανατροπής της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ευρώ, από τη θέση υπεράσπισης των δικαιωμάτων που σαρώνει η καπιταλιστική επίθεση».

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει παράλληλα ότι δεν έχει ακόμη εκδοθεί απόφαση για την προσφυγή της παράταξης με την οποία διεκδικεί μια έδρα στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία «μας ανήκει δικαιωματικά σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα».

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ»

Σε ένα γενικότερο σχόλιο για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης σημειώνει:

Η νέα δημοτική περίοδος που εγκαινιάστηκε με την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σηματοδοτεί και το πέρασμα του «Καλλικράτη» στο επόμενο στάδιο, με περισσότερο περιορισμό των δημοκρατικών ελευθεριών και λειτουργιών.

-Οι διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις και θέσεις αντιμετωπίζονται ενιαία στον τρόπο που  εκλέγονται σύμβουλοι σε διάφορες θέσεις, ενώ στην ουσία οι παρατάξεις αποκλείονται από θέσεις.

-Οι διάφορες επιτροπές αναλαμβάνουν να παίρνουν πολιτικές αποφάσεις για καίρια και μη θέματα, αφήνοντας στο δημοτικό συμβούλιο συμβολικό ρόλο

-Η αυτοδιοίκηση υποβιβάζεται και ποδηγετείται, η λαϊκή βούληση «φιλτράρεται» και χάνεται στις «πυραμίδες» εξουσίας, η συμμετοχή των πολιτών υποβαθμίζεται.

-Ο «Καλλικράτης» είναι το πιο αξιόπιστο «εργαλείο» εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στις τοπικές κοινωνίες, με περιορισμό μέσων και πόρων που υπηρετούν τις κοινωνικές ανάγκες. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι παρακαταθήκη της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι η έγκριση του επιμερισμού των ποσοστών για την αξιολόγηση, που θα οδηγήσει στην απόλυση δημοτικούς υπαλλήλους. Η ΑΡΠΙ-ΑΑ ζητάει την άμεση ανάκληση της απόφασης.

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή έχει τονίσει ότι θα πολεμήσει με όλες της τις δυνάμεις  αυτή την κατάσταση».


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.