Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα: Να διαλυθεί το ΤΑΙΠΕΔ

patsouras omili1

Παρέμβαση για το θέμα της εκποίησης δημοσίων εκτάσεων μέσω ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή. Ο επικεφαλής της παράταξης (η οποία δεν εκπροσωπείται στο σώμα) Χρήστος Πατσούρας ανέφερε τα εξής:

Ήδη από τον περασμένο Ιούλιο η πολιτική των αποκρατικοποιήσεων προχωρά με ιδιαίτερα γοργούς ρυθμούς, καθώς μία σειρά από ελεύθερους χώρους, δημόσια γη και περιουσία οδηγούνται σε ιδιωτικοποιήσεις με το πέρασμα τους στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.).

Η δημόσια γη θα πουληθεί στους επιχειρηματίες, προκειμένου να «επενδύσουν» με χρήματα που πάλι θα τους δώσει το δημόσιο μέσω των ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και θα τα πληρώσουμε όλοι εμείς μέσω του «δημόσιου» χρέους!

Διανύουμε μία περίοδο έντασης της επίθεσης στο δημόσιο χώρο με στόχο την επιχειρηματική κερδοφορία, ενώ το νομοθετικό οπλοστάσιο που προωθείται  αποτελεί ουσιαστικά την αποτύπωση της αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων στο επίπεδο των δημόσιων χώρων.

Το δημοτικό συμβούλιο μαζί με τον γιαννιώτικο λαό πρέπει να διεκδικήσουν τα εξής:

  • Να διαλυθεί το ΤΑΙΠΕΔ. Καμία πώληση σε εταιρείες και εκμετάλλευση δημόσιου χώρου από τα επιχειρηματικά συμφέροντα.
  • Η δημόσια – δημοτική περιουσία ανήκει στο λαό. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την εκποίησή τους.
  • Αύξηση των δαπανών για υποδομές και νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους. Θέλουμε ανθρώπινες γειτονιές, με καθορισμό και απαγόρευση χρήσεων, με περιορισμούς στη δόμηση, με δημόσια σχολεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, γηροκομεία, αθλητικούς χώρους, πολιτιστικούς χώρους που να καλύπτουν τις ανάγκες ζωής και αναψυχής των κατοίκων.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 


Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.