Αποχή συσσιτίου από τις φυλακές απελπισίας

Διαμαρτυρίες κρατουμένων για τα κελια τύπου Γ’ που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Σε τριήμερη αποχή συσσιτίου κατέρχονται από αύριο οι κρατούμενοι στις φυλακές της χώρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στο φασιστικό- όπως το χαρακτηρίζουν- νομοσχέδιο για τη λειτουργία φυλακών τύπου Γ. «Το υπουργείο θέλει να φτιάξει μια φυλακή μέσα απ’ τη φυλακή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς μεροκάματα, χωρίς άδειες…Σκοπός του υπουργείου δεν είναι ο σωφρονισμός, αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία», τονίζεται σε ανακοίνωση των κρατουμένων οι οποίοι σε ένδειξη αλληλεγγύης αποφάσισαν να προσφέρουν το συσσίτιο τους στους άστεγους, στους φτωχούς και στους άνεργους.

«Στην Ελλάδα της φτώχιας και της ανέχειας, η μόνη λύση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων. Γι’ αυτό αποφασίσαμε τις τρεις μέρες που εμείς θα στερηθούμε το συσσίτιο του φαγητού, αυτό να προσφερθεί στους άστεγους, στους φτωχούς και στους άνεργους», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ

Για το νομοσχέδιο σημειώνουν ακόμη:

«Όταν στερείς από κάποιον το δικαίωμα στην ελπίδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κάνεις χειρότερο. Οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι φυλακές ύψιστης ασφαλείας, είναι φυλακές υψίστης απελπισίας. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο δικαιοσύνης προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, για να μη συναντήσει τις αντιδράσεις όχι μόνο των κρατουμένων αλλά και όλων των συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων.  Η τριήμερη αποχή συσσιτίου είναι μόνο η αρχή. Σε κάθε περίπτωση αδιαλλαξίας του υπουργείου και της κυβέρνησης ο αγώνας θα κορυφωθεί με κάθε μέσο. Στην Ελλάδα η θανατική ποινή ονομάζεται πλέον φυλακές τύπου Γ. ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.