Απεργούν κι αύριο στη «SPIDER»

spider_anakiklosi

Συνεχίζουν την απεργία τους, που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, 28 Μαΐου, οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «SPIDER Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Με απόφασή τους το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Ιωαννίνων (το οποίο πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) και η Επιτροπή Εργαζομένων στην επιχείρηση αποφάσισαν να προχωρήσουν σε νέα 24ωρη απεργία για αύριο Δευτέρα, 2 Ιουνίου.

Αρχικά, κηρύχτηκε διήμερη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη, απόφαση η οποία ανανεώθηκε για προχτές Παρασκευή, από τη στιγμή που η εργοδοσία δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των απεργών.

Την Παρασκευή οι απεργοί έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ, αφού – όπως καταγγέλλουν- παρά το γεγονός ότι εργάζονται στη διαλογή των απορριμμάτων, η εργοδοσία του κ. Πέτσιου τους απασχολεί ως ανειδίκευτους εργάτες, με αποτέλεσμα να μην εντάσσονται στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι στη Spider διεκδικούν την ένταξη τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, την καταβολή επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, την τήρηση μέτρων προστασίας και ασφάλειας και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

(Με πληροφορίες από Ριζοσπάστη)

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.