ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων: Κάλεσμα στην πορεία αλληλεγγύης στο Ν. Ρωμανό

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων καλεί και συμμετέχει στην πορεία αλληλεγγύης στο απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Η πορεία πραγματοποιείται την Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα, την κεντρική πλατεία, μπροστά από την Περιφέρεια Ηπείρου. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τη συμπαράστασή της στους απεργούς πείνας Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό που «με το έσχατο αυτό μέσο αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους εκπαιδευτικές άδειες. Και οι δύο έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις για αυτό, ενώ ο Ηρακλής Κωστάρης επί διόμισυ χρόνια πριν έπαιρνε τις σχετικές άδειες, χωρίς ποτέ να παραβιάσει τους όρους τους. Σταματήσαν να του χορηγούνται μετά την απόδραση του Χρ. Ξηρού αυθαίρετα και χωρίς αιτιολογία». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταδικάζει «την εκδικητική, κινούμενη από λόγους πολιτικής αντιπαλότητας άρνηση της κυβέρνησης να επιτρέψει την ισονομία στις φυλακές, παραβιάζοντας απροκάλυπτα το νόμο και χρησιμοποιώντας τις διακρίσεις ως μέσο επιλεκτικής κοινωνικής και βιολογικής εξόντωσης των κρατουμένων. Είναι μία πολιτική συνεπής προς την όλη πολιτική οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης που υπηρετούν τα μνημόνια και ο καθημερινά αυξανόμενος αυταρχισμός της»

Ακόμη καταδικάζει «την κυβερνητική αναλγησία και την αδιαφορία για την εκπλήρωση των αναγκών υγείας και εκπαίδευσης των κρατουμένων εξαντλεί το ενδιαφέρον της στη δημιουργία φυλακών τύπου Γ και υψίστης ασφαλείας, χώρων στέρησης δικαιωμάτων και απομόνωσης».

Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα, τη νεολαία, τους δικηγορικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς φορείς, τα κόμματα να σταθούν στο πλευρό των Κωστάρη και Ρωμανού.

Απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, για τον κίνδυνο της υγείας των οποίων «ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.