Ανταλλαγή ανακοινώσεων για τα δημοτικά τέλη του 2015

Κόντρα ανάμεσα στη δημοτική αρχή Ιωαννίνων και την παράταξη  του Νίκου Γκόντα προκάλεσε η ψήφιση των δημοτικών τελών του 2015 από το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα μεταξύ άλλων αναφέρει:

Για μια ακόμη φορά η σημερινή Δημοτική Αρχή  και ιδιαίτερα ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Α. Μανταλόβας  ατύχησαν στην προσπάθειά τους να  δείξουν ένα άλλο πρόσωπο που καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Δευτέρας προσπάθησαν να βαφτίσουν το  ‘κρέας   ψάρια’ για να αγιοποιήσουν τις πράξεις τους, όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη, τα οποία παρέμειναν στα ίδια επίπεδα παρά τις εξαγγελίες και δεσμεύσεις για δραστική μείωσή τους.

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την κοινωνία και των δημοτών μας ιδιαίτερα, η Δημοτική Αρχή επιμένει στην δυσβάσταχτη επιβολή τελών προς την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Καλλικρατικού μας Δήμου.

Την ίδια στιγμή η Δημοτική Αρχή εξωραϊζει κατά τον πλέον επαίσχυντο τρόπο την θέσπιση μισθών σε στελέχη των Δημοτικών Επιχειρήσεων, επαναφέροντας στο προσκήνιο την άποψη το ‘νόμιμον και ηθικόν’.

Μάλιστα κατά την επίσημη άποψη της Δημοτικής Αρχής, η εξασφάλιση αυτών των μισθών θεσπίζεται για να πληρώνονται οι καφέδες της πελατείας των Δημοτικών Επιχειρήσεων κάτι που παραπέμπει τον δήμο σε ένα απέραντο καφενείο.

Μόνο η μείωση των πολυδάπανων ταξιδιών κουστωδίας  στελεχών της δημοτικής αρχής που μέχρι στιγμής κινούνται στη σφαίρα της μηδαμινής ανταποδοτικότητας, θα κάλυπτε το 10% της μείωσης των δημοτικών τελών που απαίτησε η παράταξή μας. Απλά ακολουθήσατε τον εύκολο δρόμο του χαρατσώματος των συμπολιτών μας δημιουργώντας παράλληλα τον DIMOS TRAVEL».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

Στην ανακοίνωση απάντησε η δημοτική αρχή: «Φαίνεται ότι δεν διαθέτει μόνο ασθενή μνήμη αλλά περίσσια πολιτικής υποκρισίας η ‘Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία’ και ο επικεφαλής της, Νίκος Γκόντας, όταν προσπαθούν να αρθρώσουν κριτική περί  ‘δυσβάσταχτων δημοτικών τελών’.

Μιλάει σήμερα η παράταξη που ως Δημοτική Αρχή εγκατέλειψε το Δήμο στα όρια της χρεωκοπίας και ‘φέσωσε’ τους δημότες – για πολλά χρόνια ακόμη – με υπέρογκους τόκους και δόσεις δανείων.

Μιλάει σήμερα η παράταξη που ως Δημοτική Αρχή στον καιρό που οι χρηματοδοτήσεις έρρεαν προς το Δήμο, αύξησε μόνο την περίοδο 2006 -2010:

– τα ανταποδοτικά τέλη για την οικία κατά 150% (!!!), από 0,8 € ανά τ.μ στα 2 € ανα τ.μ

– τα ανταποδοτικά τέλη για την επαγγελματική χρήση  κατά 165% (!!!), από 2  € ανά τ.μ στα 5,28 € ανα τ.μ

-το Δημοτικό φόρο κατά 114%, από 0,15  € ανά τ.μ στα 0,32 € ανα τ.μ

Η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και ο κ. Γκόντας επιχειρούν σήμερα με αστεία επιχειρήματα να ασκήσουν κριτική για το παρόν, όταν αδυνατούν να δώσουν μια σοβαρή απάντηση  για το παρελθόν και να διατυπώσουν στο δημοτικό συμβούλιο έστω και μία αξιόπιστη πρόταση για το μέλλον του Δήμου μας».


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.