Άνω Καλεντίνη: Ενημέρωση για τις επιπτώσεις των ανεμογεννητριών (video)

Έγινε η εκδήλωση-συζήτηση το Σάββατο, 8 Νοέμβρη στην Άνω Καλεντίνη Άρτας της Κίνησης Πολιτών με θέμα: «Προστασία του περιβάλλοντος από τις σύγχρονες μορφές τεχνολογικής παρέμβασης και την διατήρηση της Ιστορικής και Πολιτιστικής κληρονομιάς μας» με ομιλητές τους Καλτσή Αποστόλη, πρόεδρο της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, τον γιατρό Βασίλη Κοίλια, τον Κοσσυβάκη Γρηγόρη, δικηγόρο και συγγραφέα, την Καρλάφτη Μαργαρίτα από την Κίνηση για το περιβάλλον Λακωνίας, την Τραχανά Ροδόπη από την κίνηση πολιτών της Σκύρου και την κα Θάνου Γεωργία, δικηγόρο.

Ο κος Βασίλης Κοίλιας έκανε μια γρήγορη αναφορά στην μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, και ο κος Γρηγόρης Κοσσυβάκης μίλησε για την αισθητική και το περιβάλλον.

koilias_ano_kalentini

Βασίλης Κοίλιας

Ο πρόεδρος της Ορνιθολογικής Εταιρείας και οι εκπρόσωποι από την Σκύρο και την Λακωνία ανέλυσαν τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών στην περιοχή και η κα Θάνου αναφέρθηκε στις νομικές κινήσεις που γίνονται ενάντια στην τοποθέτησή τους στα βουνά του Ραδοβυζιού (στο Γάβρογο).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, χαιρέτησαν και τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη  Περικλής Μίγδος (φωτογραφία) και η κα Ταπραντζή-Κοίλια Τζένη αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής».

Ακόμη παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Κουφούλης Νίκος, Χήτας Βασίλης και Πλακούτσης Παναγιώτης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καυκιάς Δήμος, Αντωνάκης Αιμίλιος, Γαλύφας Θανάσης και Γεωργάρας Δημήτρης. Χαιρέτησαν ακόμη από την κίνηση πολιτών Αμφιλοχίας και Αυλακίου.

Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες της περιοχής.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.