Ανησυχίες Καχριμάνη για τα έργα του ΕΣΠΑ

Τα συμπεράσματα του από τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιφερειών και τις συναντήσεις που είχε με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίσκεψής του στις Βρυξέλλες, παρουσίασε την Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, μέχρι και τον ερχόμενο Φεβρουάριο εκπροσωπεί την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος στις Επιτροπές Ανάπτυξης (που περιλαμβάνει και ζητήματα Γεωργίας) και Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων.

Τα βασικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε στις δηλώσεις του είναι το νέο ΕΣΠΑ και οι κοινοτικές ενισχύσεις προς τους αγρότες.

«Με τους Περιφερειάρχες που συμμετείχαμε στην Ολομέλεια θεωρήσαμε σωστό να ερευνήσουμε την πορεία του ΕΣΠΑ για την περιοχή του καθενός. Όπως με ενημέρωσαν, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου είναι ολοκληρωμένο χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως, δυστυχώς πολλά Υπουργεία δεν έχουν κάνει τις προτάσεις τους σχετικά με τα Προγράμματα κάθε Περιφέρειας για τη Νέα Περίοδο. Με αποτέλεσμα να πηγαίνει πίσω η όλη διαδικασία. Και αν δεν γίνει κάτι από ελληνικής πλευράς που να ανατρέπει την κατάσταση, θεωρώ πως πριν τον Αύγουστο του 2015 δεν θα έχουμε υλοποίηση έργων. Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα. Συζήτησα με τους άλλους συναδέλφους ώστε να κάνουμε διάβημα στον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά, γιατί κάποια Υπουργεία δυστυχώς μέσα από τους δαιδαλώδεις μηχανισμούς τους δεν έχουν κάνει προτάσεις. Επίσης, υπάρχουν θέματα σχετικά με τη διαχείριση των προγραμμάτων τα οποία δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει από ελληνικής πλευράς».


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.