Άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

Με μια γιορτή για τα παιδιά στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα, το «Αρχοντικό των Παραμυθιών», ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ το Σάββατο το βράδυ, φωτίστηκαν το εικαστικό δέντρο και η φάτνη στην κεντρική πλατεία.

Μικρά και … μεγάλα παιδιά πλημμύρισαν την Παρασκευή το «Αρχοντικό των Παραμυθιών». Με ζωγραφισμένα τα πρόσωπα τους από τα χρώματα της γιορτής, έπαιξαν με τα ξωτικά, τον Χιονάνθρωπο και τους ξυλοπόδαρους, τραγούδησαν με τις παιδικές χορωδίες και χόρεψαν με την…  ροκ εκδοχή του SandaClaus από τον Γιώργο Γάκη και τις κλασικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα.

Τα παιδιά στόλισαν το δέντρο των ευχών και η πιο συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν τα παιδιά ειδικών σχολείων κρέμασαν τις ευχές τους στα κλαδιά.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των:

  • 2ο Ειδικό Σχολείο και Σχολείο Τυφλών
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δ. Ιωαννιτών
  • Εκπαιδευτήρια Όλγας Ντότη – Οικονόμου
  • Σχολή χορού Ανθής Βικελή
  • G.Gakis andthe Τroublemakers
  • Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΤΡΑΜΠΑΛΑΛΑ

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

Το Σάββατο το βράδυ ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας και πλήθος πολιτών φώτισαν συμβολικά τα γλυπτά που τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων: το εναλλακτικό «δέντρο», το αστέρι και την φάτνη.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούγονταν από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου, ενώ η συντεχνία αρτοποιών κέρασε στον κόσμο παραδοσιακά γλυκά.

Με έντονες αναφορές στο κίνημα του Μινιμαλισμού, «το Δέντρο» αποτελεί μια ξεχωριστή εικαστική πρόταση του εικαστικού Γιώργου Κεβρεκίδη, πηγή έμπνευσης του οποίου ήταν η βασική γεωμετρική μορφολογία ενός τυπικού χριστουγεννιάτικου δέντρου, που σχηματίζει ισοσκελές τρίγωνο καθώς και άλλα παραπλήσια τριγωνικά σχήματα  που συνδέονται συνειρμικά με τα Χριστούγεννα, όπως τα παραδοσιακά μεταλλικά τρίγωνα για τα κάλαντα.

Το μεγάλης κλίμακας γλυπτό φιλοτεχνήθηκε και προσφέρθηκε στο πλαίσιο του 1ο Φεστιβάλ Φωτός στην Ελλάδα,  1stLuminous – Ioannina Light Festival (29-31 Δεκεμβρίου 2014).

Μια ακόμη εικαστική αναπαράσταση του Γιώργου Κεβρεκίδη που τοποθετήθηκε στην Πλατεία Πύρου είναι «το αστέρι των Χριστουγέννων», που έχει ξαναπαρουσιαστεί στα Γιάννενα το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του εικαστικού projectGRADIENT: FROM GRAY TO COLOR SCALE :Εικαστικές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Το τρίτο γλυπτό της πλατείας, «Η Φάτνη», είναι μια δημιουργία  και προσφορά του σκηνογράφου Δημήτρη Δρούβη με την συμβολή και την χορηγία του τεχνίτη Χρήστου Κωλέτση. Πρόκειται για ένα γλυπτό από ακατέργαστο μέταλλο που αναπαριστά τις μορφές της χριστουγεννιάτικης φάτνης. Κατασκευάστηκε ειδικά για να τοποθετηθεί μπροστά από το σιντριβάνι και το νερό που αναβλύζει ώστε  να αποτελέσουν ένα ενιαίο εικαστικό σύνολο.

Οι εκδηλ
ώσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα. Αύριο Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στο αρχοντικό Πυρσινέλλα  το πρόγραμμα περιλαμβάνει παιχνίδια, κάλαντα, θέατρο, μουσική, χορός, δρώμενα από σχολεία του Δήμου μαζί με τον Άγιο Βασίλη και τα ξωτικά.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

dentro_efxes_xristougenna fatni_plateia


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.