Αναφορά Μ. Κασσή για τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ

Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατέθεσε την Τρίτη, 24 Ιουνίου ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, με αφορμή επιστολή του Δημάρχου Σοφάδων για το θέμα που προκύπτει με τις δηλώσεις στο ΟΣΔΕ  (Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου -καταγράφει τις εκτάσεις και το είδος της καλλιέργειας, για να δοθούν οι αγροτικές ενισχύσεις από τα προγράμματα της ΕΕ) των αγροτικών καλλιεργειών για το 2014.

Στην επιστολή περιγράφεται από τον Δήμαρχο το καθεστώς «χαρατσώματος» των αγροτών για την υποβολή δηλώσεων στο ΟΣΔΕ.

Γίνεται αναφορά στην τεράστια αδικία την οποία υφίστανται οι αγρότες, καθώς υποχρεούνται να καταβάλουν ένα υπερβολικά μεγάλο αντίτιμο προκειμένου να παραληφθεί η δήλωση, τη στιγμή που το κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει την υπηρεσία αυτή δωρεάν στους πολίτες. Τα ποσά αυτά κρίνονται απαγορευτικά με αποτέλεσμα πολλοί αγρότες να μην μπορούν να τα πληρώσουν και έτσι να χάνουν την ενίσχυση.

Μείζον πρόβλημα είναι η ανάθεση διεκπεραίωσης των δηλώσεων σε ιδιωτικούς φορείς, με αποτέλεσμα να κερδοφορούν οι μεσάζοντες σε βάρος των αγροτών με αφορμή τις επιδοτούμενες εκτάσεις.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του βουλευτή, η αναφορά που κατέθεσε ο κ. Κασσής είναι μία προσπάθεια για να μπει μια τάξη στο θέμα των επιδοτήσεων προς στους αγρότες, κυρίως όμως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις εταιρίες που αναλαμβάνουν την υποβολή των αιτήσεων αυτών έναντι δυσανάλογου αντιτίμου.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.