Αμπελόκηποι: Προτάσεις κατοίκων για κοινωνική αξιοποίηση vs ΤΑΙΠΕΔ

Κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Παρέμβαση ενάντια στην πώληση των οικοπέδων του δημοσίου στους Αμπελόκηπους μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πραγματοποίησε το βράδυ της Δευτέρας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων η νεοσύστατη Ομάδα Κατοίκων Αμπελοκήπων Ενάντια στην Ιδιωτικοποίηση των Ακινήτων του Δημοσίου.

Με κατά πλειοψηφία απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο (διαφώνησαν ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ και ΔΡΑΣΥ) συμφώνησε να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία θα καταλήξει σε ψήφισμα με την οποία θα δηλώνεται η αντίθεση στην εκποίηση των εκτάσεων τόσο στους Αμπελόκηπους όσο και την παραλίμνια περιοχή του Αγ. Νικολάου Κοπάνων και θα ζητείται η παραχώρησή τους στο Δήμο Ιωαννιτών. Άμεσα η διαπαραταξιακή επιτροπή θα δημοσιοποιήσει το σχετικό ψήφισμα. (Αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ)

Το σχετικό ψήφισμα διάβασε εκ μέρους της πρωτοβουλίας η κα Πλατή και έχει ως εξής:

Εμείς οι κάτοικοι των Δυτικών Συνοικιών της πόλης , κάτοικοι της περιοχής Αμπελοκήπων και της πλατείας Χατζή, πολίτες  που δρουν συλλογικά για την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής και της αναβάθμισης της σκληρής τους καθημερινότητας στην οποία μας έχει οδηγήσει η ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική της ανάλγητης μνημονιακής  συγκυβέρνησης, δηλώνουμε πως είμαστε αντίθετοι στην πώληση  των οικοπέδων του δημοσίου στην πλατεία Χατζή καθώς και στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων,  συνολικής έκτασης πάνω των 60 στρεμμάτων !!!

Το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας  που συρρικνώνει τον ήδη περιορισμένο ελεύθερο κοινωνικό μας  και δημόσιο χώρο και  που  στερεί από τα παιδιά μας τη δυνατότητα να μεγαλώσουν σε μια  περιοχή με ήπια ανάπτυξη και με αξιοπρεπή  καθημερινότητα δεν το υποστηρίζουμε.

Αγωνιζόμαστε για μια συνοικία όπου ο ελεύθερος χώρος  της γειτονιάς θα είναι ενιαίος και   αναπόσπαστος με τον φυσικό και υδάτινο χώρο της Λίμνης μας και όπου το παιχνίδι της αλάνας θα συνδέεται με την οργανωμένη  άθληση – άσκηση στις υποδομές  της Λιμνοπούλας, όπου θα πρέπει να διασφαλίζεται η ασφαλής πρόσβαση για όλα τα παιδιά της συνοικίας μας.

«Αυλή μας» πρέπει να είναι οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι της γειτονιάς και

«Κήπος μας» η δημόσια παραλίμνια έκταση του Αγίου Νικολάου Κοπάνων.

Γι αυτό αρνούμαστε να δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας γης, που παραχωρεί σε επιχειρηματίες δημόσιους χώρους που είναι απαραίτητοι για την απρόσκοπτη κοινωνική και πολιτιστική  ανάπτυξη της περιοχής μας.

dimotiko_symboylio5Διαφωνούμε με την πολιτική της κυβέρνησης που παραδίδει στους μεγαλοεπιχειρηματίες δημόσια περιουσία με συνέπεια  το μαρασμό και την εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της γειτονιάς μας.

Διεκδικούμε μέρος της  δημόσιας αυτή περιουσίας, προκειμένου να δημιουργηθούν στη γειτονιά μας

  • νέο κτίριο για το 5ο Λύκειο, που θα αντικαταστήσει το σημερινό παμπάλαιο κτίριο, το οποίο είναι ανίκανο να εξυπηρετήσει τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • κοινωνικές δομές πρωτοβάθμιας υγείας, που θα εξασφαλίζουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής και θα αποσυμφορήσουν τα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης.
  •  Πολιτιστικοί  χώροι όπως θερινό κινηματογράφο και στέκι νεολαίας, που θα αποτελέσουν πόλους συσπείρωσης των κατοίκων της γειτονιάς μας και χώρους πνευματικής δημιουργίας και ουσιαστικής ψυχαγωγίας.
  • νέες αθλητικές υποδομές για την ενίσχυση του μαζικού λαϊκού αθλητισμού και των τοπικών ομάδων.
  • πάρκο και παιδικές χαρές, που θα είναι χώροι συνάντησης μικρών και μεγάλων.                                                        Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

One Response

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Casus belli το ΤΑΙΠΕΔ στα Γιάννενα, αλλά με τι όπλα; | Pamvotis Press

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.