Άκουσε τον πρύτανη η Ευταξά, αλλά πέρα τούτου ουδέν…

Με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιο Καψάλη συναντήθηκε  η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά το μεσημέρι της Δευτέρας 1ης Δεκεμβρίου. Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο θεσμικών παραγόντων συζητήθηκε  ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων που αφορούν τόσο σε ζητήματα που απασχολούν την πανεπιστημιακή κοινότητα, όσο και στις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο θεσμών.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε τη Γενική Γραμματέα για τη λειτουργία, τις προοπτικές, αλλά και τις ανάγκες του Πανεπιστημίου και εκείνη από την πλευρά της εκδήλωσε το αμέριστο ενδιαφέρον της  για την περαιτέρω στήριξη και ανάπτυξη του Ανώτατου Ιδρύματος που «αποτελεί προστιθέμενη αξία όχι μόνο για τα Ιωάννινα αλλά και για ολόκληρη την Ήπειρο».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν:

  • Οι ανάγκες του Πανεπιστημίου σε προκηρύξεις θέσεων Δ.Ε.Π.
  • Οι ανάγκες σε Διοικητικό προσωπικό-Ανάκληση οκτώ απολύσεων
  • Ζητήματα επαρκούς στέγασης των οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών
  • Τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων σχολών του Πανεπιστημίου
  • Η ίδρυση αρχιτεκτονικής σχολής Ιωαννίνων που μπορεί μαζί με τα τμήματα πληροφορικής και μηχανικών επιστήμης υλικών να αποτελέσουν τον αρχικό πυρήνα μιας Πολυτεχνικής Σχολής.

 Διαπιστώθηκε επίσης, ταύτιση απόψεων για την αναγκαιότητα περαιτέρω σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, η Γενική Γραμματέας υπογράμμισε πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με τις υπηρεσίες της θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Πρυτανείας για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου καθώς εκτιμά πως έτσι τίθενται οι βάσεις για το σχεδιασμό της ουσιαστικής ανάπτυξης της ευρύτερης τοπικής οικονομίας.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.