Αγροτικό συνεταιρισμό με εικονικά τιμολόγια βρήκε ο ΣΔΟΕ στην Ήπειρο

Δεκάδες σημαντικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εντόπισε το ΣΔΟΕ κατά τους ελέγχους που διενήργησε μόνο για το μήνα Ιούλιο.

Στην Ήπειρο εντοπίστηκε συνεταιρισμός παραγωγών αγροτικών προϊόντων κατά τα έτη 2005-2008, που έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία για αξία 2.274.915,00 ευρώ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, μερικώς εικονικό είναι το φορολογικό στοιχείο το οποίο εμφανίζει συναλλαγή με αξία μεγαλύτερη της πραγματικής. 

Μεταξύ άλλων, εντοπίστηκαν πολλές επιχειρήσεις που είχαν λάβει εικονικά τιμολόγια, γιατροί και δικηγόροι που δεν έκοβαν αποδείξεις αλλά και περιπτώσεις φορολογουμένων που αύξησαν την περιουσία τους χωρίς να δικαιολογείται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε νοσοκομείο της Κρήτης εντοπίστηκαν γιατροί οι οποίοι επί χρόνια δεν έκοβαν αποδείξεις για τα χρήματα που ελάμβαναν στα απογευματινά ιατρεία. Εντοπίσθηκαν 123 περιπτώσεις και το ύψος των αδήλωτων εισοδημάτων ανέρχεται στο ποσό των 3.220.000 ευρώ τα έτη 2006-2011.

Δικηγόρος των Αθηνών δεν δικαιολογεί προσαύξηση περιουσίας που ξεπερνά τα 3,6 εκατ ευρώ, ενώ ανεπάγγελτος από την Καλαμπάκα δεν δικαιολογεί προσαύξηση της περιουσίας του που ξεπερνά το 1,3 εκατ. ευρω.

Ακόμα, δέκα επιχειρήσεις στην Αττική έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικού ύψους 3,1 εκατ ευρώ προκειμένου να αποφύγουν την απόδοση του ΦΠΑ και να μειώσουν ισόποσα τα κέρδη τους.

Στις περιπτώσεις που ελέγχθηκαν περιλαμβάνονται και έξι ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.

Οπως σημειώνεται, τα πορίσματα των ερευνών του ΣΔΟΕ διαβιβάζονται στις αρμόδιες ΔΟΥ και τα τελωνεία για την επιβολή των διοικητικών κυρώσεων και τον καταλογισμό των φόρων, τελών και δασμών- κατά περίπτωση- ενώ όπου προβλέπεται συντάσσεται και μηνυτήρια αναφορά.

(Με πληροφορίες από skai.gr)


 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.