ΑΔΕΔΥ, Ένωση Συντακτών καταδικάζουν την επίθεση Καχριμάνη στις καθαρίστριες

Πανελλαδικές διαστάσεις έλαβε το περιστατικό της Παρασκευής

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για την επίθεση που δέχτηκαν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρ. Γρίβας από τον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκο Καχριμάνη, την περασμένη Παρασκευή, 27 Ιουνίου, μέσα στο γραφείο του.

Η πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη συμπεριφορά του περιφερειάρχη Ηπείρου απασχολεί από εκείνη την ημέρα και μέσα ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας , διαδικτυακά και τηλεοπτικά, (εκείνα που δεν λειτουργούν ως γραφεία τύπου τρόικας και συγκυβέρνησης) τυγχάνοντας της καταδίκης από συνδικαλιστικούς και άλλους φορείς.

Η ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωση της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει, με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, τη χρήση βίας από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη Ηπείρου, σε βάρος των απολυμένων, από τις Οικονομικές  Υπηρεσίες των Νομών της Ηπείρου, καθαριστριών  και του Προέδρου του Ν.Τ. Ιωαννίνων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

«Η απρόκλητη χρήση βίας, από μέρους του Αιρετού Περιφερειάρχη, κατά τη διάρκεια μιας ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ-ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ενέργειας,  η οποία είχε ως μοναδικό στόχο την ανάδειξη και τη στήριξη του ΑΓΩΝΑ-ΣΥΜΒΟΛΟΥ των απολυμένων καθαριστριών, είναι αδιανόητη», σημειώνει.

Εκτιμά ακόμη ότι: «Οι εκλεγμένες Περιφερειακές Αρχές οφείλουν, να είναι δίπλα στην αγωνιζόμενη κοινωνία για την ανατροπή των πολιτικών, που οδηγούν σε απολύσεις, ανεργία και φτώχεια. Αντί τούτου, ο κ. Περιφερειάρχης Ηπείρου, επέλεξε το δρόμο της βίας απέναντι στους απολυμένους».

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Ο αυταρχισμός και η βία δεν πρόκειται να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα, υπογραμμίζει.

Καταλήγοντας καλεί τα σωματεία του Δημοσίου, τις Ομοσπονδίες και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ να οργανώσουν και να εντείνουν τις παρεμβάσεις τους ενάντια στην «αξιολόγηση» και στις απολύσεις, ενόψει της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης, 9 Ιουλίου 2014.

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Στους φορείς που καταδικάζουν την επίθεση Καχριμάνη στις καθαρίστριες προστέθηκε χτες και η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ).

«Σε μια αδιανόητη κίνηση προχώρησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή ο  Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης ο οποίος κινήθηκε εναντίον των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών που  μαζί με τον Πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ, Χρ. Γρίβα πήγαν στο γραφείο του για να διαμαρτυρηθούν.
Ο κ. Καχριμάνης επέλεξε να σηκωθεί από το γραφείο του, να τρέξει προς την πόρτα και κυριολεκτικά να πέσει επάνω στον κ. Γρίβα απωθώντας τον προς τα έξω και τραυματίζοντάς τον ελαφρά.
Παρευρισκόμενοι συνάδελφοι αντέδρασαν αμέσως αποχωρώντας από τη συνέντευξη, καταγγέλλοντας τη στάση του Περιφερειάρχη.
Η ΕΣΗΕΠΗΝ είναι αλληλέγγυα στους αγώνες των εργαζομένων που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα τους στην εργασία και απέναντι σε κάθε λογική φίμωσης που εκπορεύεται είτε από την κυβέρνηση, είτε από φορείς εξουσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης κάθε βαθμίδας», τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των δημοσιογράφων.

Γ. ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.