805 αιτήσεις στα Γιάννενα για το ελάχιστα εγγυημένο εισόδημα

Συνολικά  805 αιτήσεις για την καταβολή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος (της ακραίας φτώχειας) έχουν κατατεθεί στο Δήμο Ιωαννιτών από το περασμένο Σάββατο, όταν ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων. Το στοιχείο αυτό έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος την Πέμπτη επισκέφτηκε τα Γιάννενα.

«Το καινοτόμο σύστημα που εφαρμόζουμε  διασφαλίζει την διαφάνεια και την δικαιοσύνη. Η θετική αξιολόγηση της πιλοτικής εφαρμογής στους δεκατρείς δήμους μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ, θα οδηγήσει στην επέκταση του προγράμματος και στην ανακούφιση των συνανθρώπων μας, που βιώνουν τα πολύ δύσκολα. Το σύστημα είναι διαθέσιμο για υποβολή αιτήσεων από τους κατοίκους των 13 Δήμων. Από το  πρωί της 15ηςΝοεμβρίου έχουν υποβληθεί 5.233  αιτήσεις από τις οποίες 3.473 είναι οριστικοποιημένες. Από αυτές 2.793 αιτήσεις κρίθηκαν προσωρινά επιλεγμένες και 680 προσωρινά απορριπτέες», σημείωσε ο υφυπουργός ο οποίος το μεσημέρι επισκέφτηκε την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ιωαννιτών, που υλοποιεί το πρόγραμμα (στην οδό Αβέρωφ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ).

Τον υφυπουργό υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ενώ παρών στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παντελής Κολόκας, ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ, Φίλιππος Τσουμάνης και η Διευθύντρια της Υπηρεσίας, Ρόη Ζηκίδου. Παράλληλα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου σύσκεψη με τον Υφυπουργό, τον γιαννιώτη βουλευτή και τους Αντιδημάρχους, Θανάση Μανταλόβα και Παντελή Κολόκα.

Ο κ. Μπέγκας καλωσόρισε « τον φίλο Υφυπουργό και τόνισε ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών από την πρώτη στιγμή που κλήθηκε να είναι ο Δήμος που θα εκπροσωπήσει την Ήπειρο στο πρόγραμμα του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος, ενεργοποίησε πλήρως τις υπηρεσίες του. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και φορείς που συνεργάζονται για την επιτυχία του προγράμματος

Συγκεκριμένα: Εκπρόσωπος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων, Εκπρόσωπος Αντικαρκινικής Εταιρείας, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ηπείρου & Βορείων Ιονίων Νήσων Ατόμων με Αναπηρίες, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Πρόεδρος Συλλόγου Διαβητικών, Πρόεδρος Συλλόγου Τυφλών, Πρόεδρος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε., Εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.