7 Νοεμβρίου η πρεμιέρα της «Τουραντό»

touranto_thiasos

Με μια ιδιαίτερα φιλόδοξη θεατρική παραγωγή θα ολοκληρώσει ο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων τα 30 πρώτα χρόνια λειτουργίας της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του. Την Παρασκευή, 7  Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τις παραστάσεις της η «Τουραντό» του Κάρλο Γκότσι με στόχο να βρεθεί δίπλα στο σύνολο των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των γυμνασίων της Ηπείρου, τα οποία έχουν ήδη ενημερωθεί για τον προγραμματισμό των παραστάσεων.

Στόχος ένα αλησμόνητο θέαμα, με την σφραγίδα του Γιάννη Καλατζόπουλου, ενός από τους πλέον σημαντικούς δημιουργούς της χώρα μας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά και εφήβους. Στον παλιό αυτό συνεργάτη του ηπειρώτικου Θεάτρου οφείλουμε τη διασκευή του έργου, το οποίο συμπληρώνει, για τις ανάγκες της παραγωγής του ΔΗΠΕΘΕ, υπογράφοντας τησκηνοθεσία και τις χορογραφίες. Μια φρέσκια, σπιρτόζικη παράσταση, με πηγαίο χιούμορ, δράκους, απολαυστική μουσική από την ανατολή, σκηνές από το θέατρο της Κίνας αλλά και την «κομμέντια ντελ άρτε» της Ιταλίας, στοιχεία που όλα μαζί δημιουργούν μια φαντασμαγορική ατμόσφαιρα.

Το Ηπειρωτικό Θέατρο με απώτερο κι αδιαπραγμάτευτο στόχο το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προετοιμάζει μια παράσταση πλαισιωμένη στην μεγάλη της πλειοψηφία από ηπειρώτες καλλιτεχνικούς συντελεστές και ηθοποιούς. Η 30χρονη πείρα στο χώρο της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής και τα καλλιτεχνικά εχέγγυα που παρέχουν οι σημερινοί δημιουργοί δίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την δυνατότητα να προσεγγίζει με το κύρος της ποιότητας, της ψυχαγωγίας και της θεατρικής απόλαυσης τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους από  Ήπειρο και Λευκάδα.

Συντελεστές της παράστασης είναι: Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος, Μουσική: Δημήτρης Λέκκας, Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια Νίκος Αδειλίνης. Χορογραφίες: Γιάννης Καλαντζόπουλος, βοηθός χορογράφου: Κωσταντίνος Φερεντούρος, Φωτισμοί: Βαγγέλης Νέτης. Τους ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Γκίκας, Ζωή Ιωαννίδη, Μαρία Κατσουλίδη, Αγγελική Μιχαλοπούλου, Μιχάλης Μπίζιος, Κωσταντίνος Φερεντούρος.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Η πανέμορφη αλλά σκληρόκαρδη Τουραντό, μοναχοκόρη του  πανίσχυρου Αλτούμ, για ν’ αποφύγει τον γάμο με κάποιον από τους μνηστήρες που καταφθάνουν από τα πέρατα του κόσμου, τους θέτει τρία αινίγματα. Όποιος τα λύσει, θα κερδίσει την καρδιά της και τον θρόνο του Αλτούμ. Όποιος δεν καταφέρει ν’ απαντήσει σωστά χάνει το κεφάλι του. Ώσπου έρχεται ο μυστηριώδης Καλάφ, ο οποίος όχι μόνο θα λύσει τα αινίγματα, αλλά θα αντιστρέψει τους όρους του παιχνιδιού. Θα αποκαλύψει τα μυστικά που κρύβονται στους διαδρόμους του παλατιού και θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την παραχαραγμένη αλήθεια και να φέρει την ευτυχία στην Κίνα, κερδίζοντας φυσικά και την σκληρή καρδιά της Τουραντό.

touranto_thiasosΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οι παραστάσεις θα δίνονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή στις 09:25′ π.μ. η πρώτη και στις 11:25′ π.μ. η δεύτερη, καθώς και την Πέμπτη στις 10:30’ π.μ. Διάρκεια 90’. Η προσέλευση για τα ειδικά σχολεία είναι δωρεάν.

Οι υπεύθυνοι των σχολικών μονάδων και οι σύλλογοι γονέων μπορούν να επικοινωνούν για τον προγραμματισμό παραστάσεων στα τηλ. 26 510 25 670 και 26 510 73 233 κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες: 09:00′ π.μ. έως 2:00′ μ.μ.


 

Related News

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.