5ο Εργαστήριο Κινηματογράφου στο Ζαγόρι

Για πέμπτη συνεχή χρονιά από το Σάββατο 5 Ιουλίου ως και τις 25 Ιουλίου το Εργαστήριο Κινηματογράφου στο Ζαγόρι υποδέχεται νέους και παλαιούς μαθητές, διδάσκοντες, επισκέπτες, κινηματογραφιστές και κοινό με στόχο να γίνει ένα διεθνές ραντεβού εκπαίδευσης, ανάπτυξης συνεργασιών, ανταλλαγής εμπειριών και εκκίνησης νέων σχεδίων, παρουσίασης νέων τεχνικών και τεχνολογικών δυνατοτήτων της οπτικοακουστικής αφήγησης για τους νέους κινηματογραφιστές (αλλά και για όσους θέλουν να γίνουν).

Έχοντας ως στόχο για το 2015 τη διεθνοποίηση του ZAGORIWOOD και την ένταξή του σε Ευρωπαϊκό δίκτυο, οι διοργανωτές του (Πολιτιστική Εταιρεία Ζαγορίου) κάνουν φέτος ένα σημαντικό βήμα για την πραγματοποίηση των σχεδίων τους. Με την ίδια πάντα φιλοσοφία (μια ψηφιακή κάμερα + ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής + ένας άνθρωπος = μια “πλήρης” μονάδα δημιουργίας οπτικοακουστικού έργου) δημιουργούν για πρώτη φορά στη χώρα ένα κινηματογραφικό «χωριό-δίκτυο», με την παράλληλη λειτουργία 4, πλέον, εργαστηρίων που θα αναπτυχθούν σε 3 κοντινά χωριά του Ζαγορίου (Κάτω Πεδινά – Βίτσα – Άνω Πεδινά):

– Ντοκυμαντέρ («η Μυθοπλασία του πραγματικού»)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ 8 ΗΜΕΡΕΣ (5-13 Ιουλίου στα Άνω Πεδινά ) – Κόστος εγγραφής 80 ευρώ.
Τίτλος: Η ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ
Εισηγητές: Άκης Κερσανίδης – Χρύσα Τζελέπη
Επισκέπτες σκηνοθέτες: Βασίλης Δούβλης – Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Το εργαστήριο ντοκυμαντέρ απευθύνεται σε όλες και όλους εκείνους που αγαπούν τις ταινίες ντοκιμαντέρ και θέλουν να εξερευνήσουν τους τρόπους παραγωγής και κατασκευής τους.

Τι είναι οι ταινίες ντοκυμαντέρ; Τι χρειάζεται για να πραγματοποιηθούν;

Πώς να ξεκινήσει κανείς; Τι γίνεται στην πράξη; Αυτά και πολλά άλλα είναι τα ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει αυτό το εργαστήριο. Οι συμμετέχοντες θα διδαχτούν τις βασικές αρχές της παραγωγής μιας ταινίας ντοκυμαντέρ και θα πραγματοποιήσουν τις δικές τους ταινίες κατά τη διάρκεια του οχταημέρου.

Το εργαστήριο αυτό, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στο πλαίσιο του κινηματογραφικού εργαστηρίου ZAGORIWOOD στα Άνω Πεδινά στα Ζαγοροχώρια.
Δηλώστε συμμετοχή στο www.zagoriwood.blogspot.gr

– Σύνθεση Μουσικής για Κινηματογράφο
14 έως 20 Ιουλίου: Εργαστήριο Σύνθεσης και Μουσικής για Κινηματογράφο
Εισηγητής: Αλέξης Γράψας
Ο Αλέξης Γράψας σπούδασε film scoring με υποτροφία στο Berklee College of Music της Βοστώνης, και το 2007 μετακόμισε στο Los Angeles οπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει γράψει μουσική για πολλές ανεξάρτητες ταινίες, μεγάλου και μικρού μήκους, καθώς και παραγωγές μεγάλων κινηματογραφικών studio οπως Sony Pictures, Columbia και Lionsgate. Η μουσική του μπορεί επίσης να ακουστεί σε πετυχημένες τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως, όπως το Revenge (ABC) και το Reckless (CBS). Έχει ως βάση του τα κινηματογραφικά studio της Warner Brothers από όπου και δουλεύει καθημερινά.
Δηλώσεις συμμετοχής στο zagoriwoodcomposer@gmail.com.

– Ανοιχτή Θέα (ένα πρόγραμμα «βεντάλια» με εξειδικευμένα κατασκευαστικά ζητήματα για νέους κινηματογραφιστές από έμπειρους επαγγελματίες του σινεμά) και

– Εργαστήριο 1 / Από την Ιδέα ως την Ταινία (Σενάριο-σκηνοθεσία-φωτογραφία- μοντάζ)”
Eργαστήριο Ένα / «Από την ιδέα…στην ταινία»

Το εργαστήριο Ένα, ξεκινάει με ένα απλό αφηγηματικό παιχνίδι και ιλλιγγιώδεις ρυθμούς καλύπτει όλη τη διαδικασία από την επεξεργασία της αρχικής ιδέας, η οποία θα οδηγήσει στο σενάριο, την εικαστική-αφηγηματική παράμετρο και το γύρισμα, τις δυσκολίες της παραγωγής έως το τελικό μοντάζ και την προβολή της ταινίας.
Μαθήματα Εργαστηρίου: Σενάριο, Σκηνοθεσία, Φωτογραφία/Shooting, Μοντάζ
Διάρκεια: 10 έως 23 Ιουλίου
Κόστος: 60€
Εισηγητές: Γιώργος Μακρής, σενάριο
Κλεάνθης Δανόπουλος, σκηνοθεσία
Άκης Κερσανίδης, φωτογραφία
Χρύσα Τζελέπη, μοντάζ
Δηλώστε συμμετοχή στο http://zagoriwood.blogspot.gr/

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.