3.075 ευρώ κόστισε η γνωμάτευση για την απόλυση των ΑΜεΑ της ΔΕΥΑΙ

Με την υπογραφή του Μ. Καπελλίδη, εκπροσώπου Τύπου της παράταξης του Θ. Μπέγκα

του Γιώργου Παπαχριστοδούλου

Ενώ ακόμη δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα μέσω της «Διαύγειας» η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ με την οποία απολύονται από τη δημοτική επιχείρηση 40 από τους 60 εργαζόμενους – άτομα με ειδικές ανάγκες, η ΔΕΥΑΙ φρόντισε προηγουμένως να αναρτήσει – ως όφειλε, άλλωστε- την πληρωμή του δικηγόρου στη γνωμάτευση του οποίου στηρίχτηκε η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ως εδώ όλα καλά.

Ορθώς η δημοτική επιχείρηση ζήτησε νομική συμβουλή για ένα τόσο κρίσιμο θέμα μόνο που προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:

  • Είναι ή δεν είναι μεγάλο το ποσό το οποίο πλήρωσε η δημοτική επιχείρηση;
  • Πόσο ηθικό είναι τη σχετική γνωμάτευση να υπογράφει ο κ. Μανόλης Καπελλίδης, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα-Κοινωνία Πολιτών» κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των εκλογών του περασμένου Μαΐου, στο πλευρό του νυν δημάρχου Θωμά Μπέγκα;
  • Πότε ελήφθη η σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ με την οποία ανατέθηκε η σχετική εργασία; Δεν θα έπρεπε να έχει αναρτηθεί η σχετική απόφαση; Όσο κι αν ερευνήσαμε τη- δαιδαλώδη- «Διαύγεια» δεν μπορέσαμε να βρούμε τη σχετική απόφαση.

Ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης (www.deyai.gr) στην ενότητα που αφορά τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να βρει κανείς κάτι παρά μονάχα ΜΙΑ ανάρτηση που σχετίζεται με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Έτσι εννοεί τη διαφάνεια η δημοτική αρχή η οποία αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης υπό τον Φίλιππα Φίλιο;

Μήπως με την απόκρυψη αποφάσεων από την επίσημη ιστοσελίδα της επιχείρησης παραβιάζεται το δικαίωμα των πολιτών στην πληροφόρηση και την πρόσβαση στην δημόσια πληροφορία;

Πρόκειται για ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις αφού προηγουμένως ΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ η σχετική γνωμοδότηση για την ενημέρωση των πολιτών και των άμεσα ενδιαφερομένων.

Σχετικό δημοσίευμα για το θέμα υπάρχει και στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Ηπειρωτικός Αγών” με την υπογραφή της Βαρβάρας Αγγέλη.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ


Related News

2 Responses

Leave a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Μισές απαντήσεις από τον Θ. Μπέγκα για τη γνωμάτευση απόλυσης των ΑΜΕΑ της ΔΕΥΑΙ | Pamvotis Press
  2. Η Αριστερή Παρέμβαση για τη νομική γνωμάτευση απόλυσης των ΑΜΕΑ της ΔΕΥΑΙ | Pamvotis Press

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.