13ος Διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας στην Κοσμηρά

Η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς– από τους παλαιότερους πολιτιστικούς συλλόγους του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων με συνεχή δράση από το 1977- σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δ. Ιωαννιντών διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014 τον 13ο Διαγωνισμό Ηπειρώτικης πίτας, στα πλαίσια των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Συλλόγου «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014».
Ο Διαγωνισμός Ηπειρώτικης Πίτας αποτελεί μια από τις κεντρικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της Φιλοπρόοδης Κίνησης Κοσμηράς. Διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2001 και από τότε γίνεται κάθε Αύγουστο με μεγάλη επιτυχία. Νοικοκυρές από την Κοσμηρά και τα γύρω χωριά φτιάχνουν την πίτα τους και την φέρνουν να διαγωνιστεί μαζί με τις άλλες πίτες με κριτήρια τη γεύση και την παράδοση. Στη συνέχεια όλες οι πίτες μοιράζονται στους επισκέπτες.
Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη του γευστικού πλούτου της περιοχής, η διάσωση παραδοσιακών συνταγών και η ευαισθητοποίηση των νεότερων στη σπιτική γεύση, μακριά από τα τυποποιημένα τρόφιμα. Το σύνθημα της εκδήλωσης είναι: ‘Φτιάξτε την πίτα της αρεσκείας σας και φέρτε τη να μοιραστούμε τη γεύση της». Ο διαγωνισμός γίνεται σε κλίμα γλεντιού με χορό και τραγούδι.
Η Φιλοπρόοδη Κίνηση Κοσμηράς επεδίωξε φέτος τη μετεξέλιξη της εκδήλωσης σε φεστιβάλ γεύσης και προς τούτο κάλεσε επαγγελματίες και ιδιώτες στην έκθεση με περίπτερα στο χώρο της εκδήλωσης με τα παραδοσιακά τους προϊόντα. Επιπλέον, φέτος η Κίνηση ξεκίνησε στενή συνεργασία με το δίκτυο: “ MedLS Μεσογειακός τρόπος ζωής –” για την ανάδειξη της παραδοσιακής γεύσης.


Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.