Τ. Τασιούλας: Θέλουν δήμο της ΕΕ και των επιχειρηματιών

Πυρά εναντίον όλων εξαπολύει ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Τάκης Τασιούλας καλώντας παράλληλα στην αυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική πλατεία.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τασιούλα:

«Αυτές τις μέρες τα λαϊκά στρώματα της πόλης, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και νέες βομβαρδίζονται από τις προτάσεις- προγράμματα των δημοτικών παρατάξεων της πόλης.

Παρά τα διαφορετικά ονόματα των παρατάξεων, το πώς χαρακτηρίζεται κάθε μία π.χ. «ανεξάρτητη», «ακομμάτιστη», «ανατρεπτική» και τη διαφορετική ορολογία που χρησιμοποιεί,  συμφωνούν στα βασικά και ουσιώδη για το λαό.

Συμφωνούν ότι στο δήμο θα πρέπει να συνεχίσει να υλοποιείται η κεντρική πολιτική της Ε.Ε, που στόχο έχει την ενίσχυση των επιχειρηματιών σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων.

Χαρακτηριστικά η παράταξη του Γκόντα δεν κρύβει ότι στόχος είναι η λειτουργία του δήμου ως εταιρεία με κέρδη (έσοδα). Δηλαδή με ενίσχυση των φόρων για το λαό, παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών κλπ. Στην ίδια λογική κινούνται και οι παρατάξεις Μπέγκα και Νάτση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η παράταξη Νάτση ακόμη και στον τομέα του πολιτισμού στηρίζει την ανταποδοτικότητα (δηλαδή τις πληρωμές),αποδέχεται τον μονόδρομο των κρατικών περικοπών και ψάχνει λύσεις με «φθηνό κόστος».

Όλοι συμφωνούν στη διαχείριση της ακραίας φτώχειας (με ΜΚΟ, εθελοντισμό κλπ), αφήνοντας ανέγγιχτες τις αιτίες που την γεννάνε.

Συμφωνούν  στην  ενίσχυση των επιχειρηματιών με το ΕΣΠΑ, κρατικά κονδύλια και διευκολύνσεις, στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της υγείας, των απορρίμματα κλπ.  Παίζουν με τον πόνο των λαϊκών οικογενειών τάζοντας νέες θέσεις εργασίας από την «ανάπτυξη» των επιχειρηματιών. Δεν λένε όμως ότι θα είναι ελάχιστες θέσεις, ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει εξευτελιστικά μεροκάματα, δουλειά χωρίς δικαιώματα, εκτοπισμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Αυτά καθορίζει η πολιτική της Ε.Ε. με την οποία όλοι συμφωνούν.

Στην κοινή συμφωνία των κομμάτων και των παρατάξεων να υποθηκεύσουν για άλλη μία φορά τη ζωή και το μέλλον των λαϊκών οικογενειών, αυτές μπορούν να αντιτάξουν την δική τους απάντηση: Οργάνωση του αγώνα απέναντι στην Ε.Ε., την κυβέρνηση, τα κόμματα και τις παρατάξεις που υπηρετούν την εξουσία των μονοπωλίων. ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ στο κίνημα και τις κάλπες των ευρωεκλογών, περιφερειακών, δημοτικών εκλογών, για να είναι δυνατός ο λαός.

Με  αυτό το σύνθημα καλούμε και στην συμμετοχή στην αυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στα Γιάννενα, στις 9:00πμ στην κεντρική πλατεία».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.