Στόχος, αντικαπιταλιστική ανατροπή

Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης σε Δήμο Ιωαννιτών, Περιφέρεια Ηπείρου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Παπαχριστοδούλου

Με στόχο την εκλογική αποτύπωση της δυναμικής της αντικαπιταλιστικής αριστεράς κατεβαίνει σε Δήμο Ιωαννιτών και Περιφέρεια Ηπείρου η Αριστερή Παρέμβαση.

Τα ψηφοδέλτια των δύο παρατάξεων, με επικεφαλής το Χρήστο Πατσούρα στο Δήμο και τον περιφερειακό σύμβουλο Νίκο Ζήκο στην Περιφέρεια, παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή εκδήλωση, το απόγευμα της Παρασκευής, 2 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, στα Γιάννενα (στοά Σάρκα).

Την παρουσίαση έκανε ο υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Ιωαννίνων, Λευτέρης Παπαθανάσης καλώντας τους ψηφοφόρους να πλαισιώσουν τις γραμμές της αντικαπιταλιστικής αριστεράς ώστε να αποδοκιμάσουν με την ψήφο τους εκείνους που «μας μαυρίζουν τη ζωή με τις απολύσεις, την απλήρωτη εργασία, τα κομμένα μεροκάματα, εκείνους που διαλύουν τη δημόσια υγεία και παιδεία, ξεπουλούν τα φυσικά αγαθά στο ιδιωτικό κεφάλαιο, μετατρέπουν σε εμπόρευμα τα πάντα, καταστρέφουν τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, όπως έγινε στη ‘ΔΩΔΩΝΗ’».

Μπορούμε να εκφράσουμε την αγωνία μας ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας και σε όλη την ΕΕ η οποία προχωρά, εκ νέου, σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, συμπλήρωσε ο κ. Παπαθάνασης επισημαίνοντας ότι η ψήφος στην αντικαπιταλιστική αριστερά είναι μία ψήφος ενάντια στον ναζισμό, το φασισμό και τον ρατσισμό.

Ακόμη, η Αριστερή Παρέμβαση εκφράζει την αντίθεσή της στη μετατροπή των δήμων σε επιχειρήσεις με τον κ. Παπαθανάση να υπενθυμίζει ότι μέλη των δύο παρατάξεων πρωτοστάτησαν στους αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ‘Ξενία’ και της ‘Όασης’, ενάντια στην εκχώρηση σε ιδιώτη της κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων.

Όπως σημείωσε, τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Παρέμβασης, δεν αποτελούνται από λαμπερά ονόματα της κοινωνικής ζωής ή ανθρώπους με γυαλιστερά φυλλάδια, αλλά από αγωνιστές του εργατικού, λαϊκού, νεολαιίστικου κινήματος, ανθρώπους που όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνίστηκαν μαζί με το λαό των Ιωαννίνων και της Ηπείρου ενάντια στις συνέπειες της κρίσης, ενάντια στην καπιταλιστική επιθετικότητας, στο πλαίσιο μιας συνολικής ρήξης με το κεφάλαιο και τους θεσμούς του.

Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ηπείρου

Το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ηπείρου

«Δεν είμαστε σωτήρες»

Σύμφωνα με τον κ. Παπαθανάση, η Αριστερή Παρέμβαση δεν διεκδικεί τον τίτλο του σωτήρα – αγωνίζεται για την ανατροπή της κυβέρνησης, για τη διεθνιστική ρήξη με τους μηχανισμούς της ΕΕ και του ευρώ, την κρατικοποίηση των τραπεζών, την απαγόρευση των απολύσεων, την κατάργηση του «Καλλικράτη», τη μείωση των δημοτικών τελών, την απαλλαγή από την καταβολή τελών όσων συμπολιτών αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ονομαστική αναφορά στις άλλες παρατάξεις κατά τη διάρκεια της παρουσίασης δεν υπήρξε, ωστόσο, αφέθηκαν σαφείς αιχμές τόσο εναντίον του τέως δικομματισμού («οι εκλεκτοί των κομμάτων εξουσίας προσπαθούν να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι») όσο κι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ (κάποιοι υποστηρίζουν ότι «πρέπει να αλλάξουν οι συσχετισμοί και τίποτε άλλο»).

Το παρών στο πάνελ έδωσαν, εκτός των δύο επικεφαλής, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του κόμματος το οποίο υποστηρίζει η Αριστερή Παρέμβαση, Δημήτρης Παππάς και Αργυρή Ερωτοκρίτου.

*Χωρίς τηλεοπτικά κανάλια παρουσίαση δεν γίνεται, οπότε η προγραμματισμένη για τις 8 το απόγευμα παρουσίαση ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση αφού χτες ήταν μία ακόμη δύσκολη ημέρα για τους ανθρώπους των τοπικών media με πολλές ταυτόχρονες, προεκλογικές εκδηλώσεις.

Δημήτρης Παππάς (υπ. ευρωβουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Γιώργος Παπαπέτρου (υπ. αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων) και Νίκος Ζήκος (υπ. περιφερειάρχης Ηπείρου)

Δημήτρης Παππάς (υπ. ευρωβουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Γιώργος Παπαπέτρου (υπ. αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων) και Νίκος Ζήκος (υπ. περιφερειάρχης Ηπείρου)

*Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση των δύο παρατάξεων θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Μαΐου, στις 8.30 το απόγευμα, στο προεκλογικό κέντρο, στον παλιό Τσοκάνη (απέναντι από την ‘Όαση’).

*Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για τηνΑντικαπιταλιστική Ανατροπή εδώ: http://bit.ly/1i4b1u0

*Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο εδώ: http://bit.ly/Q0a8rp

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.