Προτείνει διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας

Συνέντευξη Λ. Νάτση για τα οικονομικά του Δήμου Ιωαννιτών

Διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας και διευκόλυνση της Δικαιοσύνης να ολοκληρώσει το έργο της και να συμπεριλάβει και τα προηγούμενα χρόνια, που διαπιστώθηκε υπεξαίρεση από το ταμείο του δήμου, προτείνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννιτών με την παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμού είσπραξης των οφειλών προς τον δήμο.  Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, ο κ. Νάτσης σημειώνει:

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Ιωαννιτών είναι επιεικώς τραγική. Η κακοδιαχείριση των τελευταίων 15 χρόνων είχε αποτέλεσμα τη σώρευση χρέους ύψους 70 εκατ. ευρώ. Μεγάλο μέρος των χρημάτων κατά τη διάρκεια της δημαρχίας του Ν. Γκόντα διατέθηκε για ρουσφετολογικές προσλήψεις, ενώ δήμος και δημοτικές επιχειρήσεις πρωτοστάτησαν στην κατασπατάληση πόρων χωρίς να έχουν αποδώσει αντίστοιχο έργο.

Η αδιαφανής οικονομική διαχείριση άφησε σκιές που ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί. Οι έλεγχοι που έγιναν τελευταία, αναδεικνύουν προβλήματα στην οικονομική διαχείριση. Ο δήμος καταχρεώθηκε οικονομικά και υποθηκεύτηκε το μέλλον του. Η σημερινή δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος, όπως είχε υποσχεθεί. Οι έλεγχοι που έγιναν έφεραν ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα στην επιφάνεια, την υπεξαίρεση από το ταμείο του δήμου 1,5 εκατ. ευρώ, τόσο κατά τα πρώτα δύο χρόνια της θητείας της νυν δημοτικής αρχής όσο και τα τελευταία χρόνια της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο έλεγχος δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί ώστε να γνωρίζουμε το συνολικό ποσό των χρημάτων που έχει υπεξαιρεθεί.

Η παράταξή μας προτείνει διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος δεκαετίας ώστε να έλθουν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν. Παράλληλα, πρέπει να διευκολυνθεί η Δικαιοσύνη να ολοκληρώσει το έργο της και να συμπεριλάβει και τα προηγούμενα χρόνια, που διαπιστώθηκε υπεξαίρεση από το ταμείο του δήμου.

Οι οφειλές προς τον δήμο ανέρχονται στα 45 εκατ. ευρώ και η αδιαφορία που επέδειξαν οι προηγούμενες δημοτικές αρχές κάνει αδύνατη την είσπραξή στο σύνολό τους. Άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί μηχανισμός είσπραξης των οφειλών, πολλές από τις οποίες δεν προκύπτουν από αδυναμία πληρωμής, αλλά είναι υπόθεση της Δικαιοσύνης προς τους δημότες μας. Ενώ η διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλονται από την κεντρική κυβέρνηση είναι πλέον υποχρέωση για κάθε δημοτική αρχή. Τα τελευταία χρόνια, ό,τι περικοπές μπορούσαν να γίνουν στη λειτουργία του δήμου ώστε να υπηρετηθεί το “success story” της κυβέρνησης, έγιναν. Από εδώ και πέρα καθίσταται προβληματική η συνέχιση παροχής υπηρεσιών προς τον δημότη (παιδικοί σταθμοί, κοινωνική πολιτική κ.ά.).

*Ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Νάτση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: http://bit.ly/S2BxdU

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.