Πετρολούκας, Γραμμένος στηρίζουν τους αστέγους

Συναυλία αλληλεγγύης στην Αθήνα για το περιοδικό δρόμου «Σχεδία»

Σήμερα, από τις 7.30 το απόγευμα στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων η όπερα θα συναντήσει το κλαρίνο και μαζί θα σμίξουν με όλες τις μουσικές και την αγάπη του κόσμου. Είναι η μέρα της συναυλίας του περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Σε αυτό θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων οι Πετρολούκας Χαλκιάς, Αντώνης Κυρίτσης και Σπύρος Γραμμένος μαζί με τους:  Batala, Duo Fina, Encardia, Gadjo Dilo, Locomondo, Μίλτο Πασχαλίδη, Μάρθα Φριντζήλα, για να δώσουν το ρυθμό, ενώνοντας τη μουσική με τη δημοσιογραφία της αλληλεγγύης.

«Είναι πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν και δυστυχούν. Ο καθένας σκέφτεται πώς να ζήσει. Σίγουρα, η κινητοποίηση των καλλιτεχνών, και μάλιστα η συγκεκριμένη συναυλία, δίνει τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας να βοηθήσουν με έναν ακόμη τρόπο τους άστεγους», εξηγεί τη δική του παρουσία στη συναυλία ο κορυφαίος κλαρινίστας Πετρολούκας Χαλκιάς.
«Ήταν πολύ συγκινητική η περσινή συναυλία. Τα χαμόγελα τον ανθρώπων που πουλάνε τη “σχεδία” στους δρόμους, αλλά και στο χώρο της συναυλίας, είναι ο λόγος που θα συμμετέχω και φέτος», θυμάται από την πλευρά του  ο Σπύρος Γραμμένος, που, όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, δήλωσε χωρίς δεύτερη σκέψη «παρών» και στο φετινό event.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο του αφιερώματος που δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος του περιοδικού δρόμου «σχεδία» (Μάιος 2014, «Αλληλεγγύη στο Πεντάγραμμο») για ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά και κοινωνικά γεγονότα του καλοκαιριού που μόλις αρχίζει: Τη μεγάλη συναυλία του περιοδικού δρόμου «σχεδία» στην Τεχνόπολη.

Όλοι τους ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στην πρόσκληση να συμμετάσχουν σε αυτή τη μουσική γιορτή αλληλεγγύης. Χωρίς την παραμικρή απαίτηση. Όπως χωρίς την παραμικρή απαίτηση, παραχώρησε το μαγικό αυτό χώρο και όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό η διοίκηση της Τεχνόπολης και ο Δήμος Αθηναίων (η Τεχνόπολη είναι και συνδιοργανωτής της βραδιάς). Ή μάλλον, υπάρχει μια απαίτηση. Να ενώσουμε όλοι, αλληλέγγυοι, τις δυνάμεις μας, στον καλό αγώνα ενάντια στη φτώχεια και σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τη συναυλία θα διατεθούν στο σύνολό τους για τις ανάγκες και την υποστήριξη του περιοδικού δρόμου «σχεδία» και της εθνικής ποδοσφαιρικής μας ομάδας των Αστέγων (ένα από τα τρία κορυφαία κοινωνικά project στον κόσμο, σύμφωνα με τη FIFA). 

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 

Περιοδικό Δρόμου “σχεδία”:  2130231220, info@shedia.gr, fb: shedia.streetaper

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:
Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.