Ν. Έξαρχος: Οι νέοι δεν χωρούν στο «στενό πουκάμισο» της ΕΕ

Σε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μίλησε την Τετάρτη, 14 Μαΐου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Εξαρχος.

Χαιρέτισε τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ, τους φοιτητές και σπουδαστές που ανέδειξαν και στα Γιάννενα την Πανσπουδαστική σε δεύτερη δύναμη στα Πανεπιστήμια και ΑΕΙ.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Έξαρχος χαιρέτισε τους νέους που στο προηγούμενο διάστημα ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους, σε όλους τους αγώνες που έγιναν στα Γιάννενα. Έξω από τις πύλες των εργοστασίων σε «Πίνδο», «Νιτσιάκο», «Βίκο», «Ζαγόρι» κ.α. Χαιρέτισε ακόμη τους νέους φοιτητές και σπουδαστές από τις λαϊκές οικογένειες που – όπως σημειώνει το ΚΚΕ- ουσιαστικά και με τη δική τους συμβολή και μάχη υπήρξαν και τα θετικά αποτέλεσμα σε μία σειρά αρχαιρεσίες των σωματείων της πόλης.

Ο κ. Έξαρχος επισήμανε ότι το αποτέλεσμα και των φοιτητικών εκλογών δείχνει ότι υπάρχει σημαντικό μέρος της νεολαίας που βγάζει πολιτικά συμπεράσματα το οποίο «γυρίζει την πλάτη στα κόμματα και τις παρατάξεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και στο μόνο που τσακώνονται μεταξύ τους είναι με ποιο μείγμα θα την εφαρμόσουν στις πλάτες του λαού».

Ο κ. Έξαρχος κάλεσε τους φοιτητές να στείλουν τις επόμενες μέρες στις κάλπες της Ευρωβουλής, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών μήνυμα καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και: «Να αποδείξουν και με την ψήφο τους στο ΚΚΕ ότι οι νέοι δε δέχονται να χωρέσουν τη ζωή τους στο ‘στενό πουκάμισο’ της ΕΕ. Δε θα μείνουν άπραγοι μπροστά στο μαύρο μέλλον που τους προσφέρουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δηλαδή, στα πτυχία που οδηγούν στην εργασιακή περιπλάνηση και σε γνώση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα κέρδη των καπιταλιστών. Στα 5μηνα με τους εξευτελιστικούς μισθούς, την αναγκαστική μετανάστευση των επιστημόνων κ.ά.».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.