Κάλεσμα Οικολόγων για τη σωτηρία των ακτών

Κάλεσμα στους πολίτες να στηρίξουν την πρωτοβουλία ενάντια στην τσιμεντοποίηση των ακτών που φέρνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης απευθύνει η πολιτική κίνηση Ιωαννίνων των Οικολόγων Πρασίνων.

Όπως σημειώνουν, οι πολίτες μπορούν να υπογράφουν στην ιστοσελίδα των περιβαλλοντικών οργανώσεων «SOS για τις ακτές», έναν διαδικτυακό χώρο φιλοξενίας όλων των πρωτοβουλιών κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, αλλά και χώρο ενημέρωσης των πολιτών.

Το μαζικό κύμα αντιδράσεων από πολλούς φορείς τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά κυρίως η συστράτευση χιλιάδων πολιτών ενάντια στο νομοσχέδιο, φαίνεται πως οδηγούν σε «πάγωμα» της διαδικασίας για μετά τις εκλογές. Το πάγωμα όμως δεν σημαίνει απόσυρση. Για αυτό το λόγο, η μάχη πρέπει να συνεχιστεί, προσθέτουν.

Σε αυτό ακριβώς στοχεύει και η ιστοσελίδα «SOS για τις ακτές», η οποία συγκεντρώνει όλες τις υπάρχουσες πρωτοβουλίες, προωθεί μήνυμα διαμαρτυρίας και αίτημα τοποθέτησης προς δημάρχους και περιφερειάρχες αφού η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει κεντρικό ρόλο στη διαχείριση των ακτών, αλλά και παρέχει επιπλέον βήματα για περαιτέρω κινητοποίηση.

Επιπλέον, οι οργανώσεις ζητούν από τους υποψήφιους δημάρχους να λάβουν αμέσως θέση ενάντια στο  νομοσχέδιο και καλούν τους πολίτες να στηρίξουν τοπικές και εθνικές πρωτοβουλίες που έχουν συσταθεί για αυτό το σκοπό, ώστε να αποτραπεί η καταστροφή της παράκτιας ζώνης.

Το νομοσχέδιο μεταξύ άλλων:

  1. Επιτρέπει την ολοκληρωτική κατάληψη των παραλιών από επιχειρηματικές δραστηριότητες
  2. Απειλεί το δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία
  3. Νομιμοποιεί αυθαίρετα κτίσματα επαγγελματικής χρήσης στην παραλία, ανοίγοντας το δρόμο να χτιστούν και άλλα χωρίς ουσιαστική εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον
  4. Αγνοεί το διεθνές και εθνικό νομικό πλαίσιο για την προστασία της παράκτιας ζώνης.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ: http://www.sos-aktes.gr/

Η ΣΕΛΙΔΑ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/savethegreekseashore/

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.