Η Παμβώτιδα στο στόχαστρο

Πιστός ο Ν. Γκόντας στο fast track σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος 

Χωρίς απολογισμό στα έργα και τις ημέρες της δικής του οχτάχρονης θητείας, κατά τη διάρκεια της οποίας εφαρμόστηκε ένα σκληρό μοντέλο ξεπουλήματος της δημοτικής περιουσίας, ο Νίκος Γκόντας απευθύνθηκε στους πολίτες στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, το βράδυ της Πέμπτης, ζητώντας την ψήφο τους.

Η συγκέντρωση του επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο Γ. Μελανίδη, πίσω από την Περιφέρεια Ηπείρου.

«Το μεγαλύτερο το πιο σπουδαίο έργο που μπορεί να προσφέρει ο νέος Δήμαρχος στην πόλη είναι να ενώσει ……. Να συνθέσει. Να γίνει ο Δήμος σπίτι ανοιχτό. Που να χωράει όλους τους Γιαννιώτες και όλες τις Γιαννιώτισσες», σημείωσε αρχικά, σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί υπερκομματικός και ανεξάρτητος.

Για την παράταξη “Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα-Κοινωνία Πολιτών” του Θ. Μπέγκα ανέφερε: «Η ομάδα που διοίκησε την πόλη τα τελευταία χρόνια τα έχει πει όλα με τις πράξεις της και τις παραλείψεις της. Τα έχει πει όλα με τις σκηνές εγκατάλειψης της πόλης. Με τα έργα που δεν τελείωσαν ποτέ ενώ τα βρήκαν σχεδόν έτοιμα. Με την αμηχανία τους να κάνουν ένα βήμα. Με την αδυναμία τους να διεκδικήσουν για τα Γιάννινα. Με την εγκατάλειψη της καθημερινότητας των πολιτών και των δημοτικών διαμερισμάτων». Πρόσθεσε: «Αυτοί που κατηγορούσαν εμάς για δήθεν υπερχρέωση του Δήμου καλούνται να δώσουν λόγο στους Γιαννιώτες για την απίστευτη κακοδιαχείρισή τους. Εμείς ότι χρήματα πήραμε από όποια πηγή χρηματοδότησης και αν ήταν τα δώσαμε στους Γιαννιώτες».

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γκόντας δεν έκανε καμία αναφορά στις παρατάξεις της αριστεράς ούτε στην παράταξη με επικεφαλής τον Άρη Μπαρτζώκα.

Fast track για τη λίμνη

Πιστός στο μοντέλο του fast track, του νομοθετικού πλαισίου το οποίο μέσω των γρήγορων αδειοδοτήσεων ευνοεί τις ληστρικές επενδύσεις σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, ο υποψήφιος δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στη λίμνη Παμβώτιδα, η… «ανάπτυξη» της οποίας θα αποτελέσει το κύριο έργο του εάν εκλεγεί στο δημαρχιακό θώκο. Ειδικότερα, ανέφερε:  «Βάζουμε την λίμνη Παμβώτιδα στην καρδιά της προόδου μας και της τουριστικής ανάπτυξης. Προχωράμε προς την κατεύθυνση της ανάδειξης και ανάπλασης όλης της περιοχής γύρω από την λίμνη μας. (…) Φανταστείτε να γίνεται έτσι σε όλη την περιοχή περιμετρικά της λίμνης. Να έχουμε θεματικά πάρκα. αλιευτικό πάρκο, πάρκο γλυπτών, πάρκο υδραυλικής μηχανικής, που θα έρχονται να τα δούνε από παντού. Να μπορούμε να σταθμεύσουμε σε οργανωμένους χώρους σε όλη την περίμετρο της λίμνης και να χρησιμοποιούμε το καραβάκι από διάφορα σημεία. Να συνδεθεί επιτέλους το νησί με το Πέραμα, τη Ντραμπάτοβα και με τα δημοτικά διαμερίσματα που βρίσκονται περιμετρικά. Να γίνουν σταδιακά πλωτές μαρίνες, τεχνητές παραλίες, φυτεύσεις εκεί που τώρα είναι μόνο καλάμια και έλη. Για να μπορούμε να προσφέρουμε διαφορετικές τουριστικές διαδρομές στους επισκέπτες. Να αναδείξουμε έτσι τη λίμνη και τις γύρω περιοχές, ώστε να διεκδικούμε συνεχώς αθλητικές διοργανώσεις στην Παμβώτιδα».

Μόνο γήπεδο γκολφ που θα δεν υποσχέθηκε ο κ. Γκόντας-. Αλλά, ξεχάσαμε: φρόντισε να διερευνήσει αυτή τη δυνατότητα σε βάρος του υδάτινου δυναμικού της περιοχής, κατά τη διάρκεια της θητείας του ο απερχόμενος δήμαρχος, Φ. Φίλιος (http://bit.ly/1luQjm3).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.