Επτά πανεπιστημιακοί στηρίζουν ΚΚΕ

Κείμενο από καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τη στήριξη τους στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις τοπικές εκλογές δηλώνουν επτά καθηγητές στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Κώστας Αλυσσανδράκης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Κώστας Βλάχος, αναπλ. καθηγητής Τμήματος Χημείας, Γιώργος Ευαγγελάκης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Βασίλης Καλπακίδης, καθηγητής Τμήματος Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Πάνος Κωσταράκης, καθηγητής Τμήματος Φυσικής, Άννα Μαχαιρά, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας και Άρης Σαραφιανός, λέκτορας Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίαςσε δήλωσή τους στηρίζουν το ΚΚΕ

επειδή: «Αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή το χαρακτήρα της ΕΕ ως διακρατικής ένωσης των μονοπωλίων και όχι των λαών, πράγμα που αποδείχτηκε στην πράξη. Γιατί το ΚΚΕ καταψήφισε και την συνθήκη του Μάαστριχ και όλες τις επόμενες. Γιατί το ΚΚΕ, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα, δεν θεωρεί την ΕΕ μονόδρομο.

Ψηφίζουμε ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίθεση, η εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Γιατί το ΚΚΕ δεν προσκυνά, αλλά αντιπαλεύει την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και αυτούς που την υπηρετούν και ξεσκεπάζει τα σχέδιά τους. Γιατί όσο υπάρχει η ΕΕ, τόσο χειρότερη και τόσο πιο επιθετική θα γίνεται.

Στις τοπικές εκλογές ψηφίζουμε – στηρίζουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζονται από το ΚΚΕ, για να έχουμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια ανιδιοτελείς αγωνιστές, που νοιάζονται και θα μάχονται καθημερινά για τις δικές μας ανάγκες, θα αντιπαλεύουν τις αντιλαϊκές επιλογές της Τοπικής Διοίκησης, των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ και στους Δήμους και τις Περιφέρειες, όσο περισσότεροι είναι οι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, τόσο περισσότερο κι από καλύτερες θέσεις θα συμβάλλουν στην οργάνωση του λαού, στην ισχυροποίηση της μαχητικής  εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, που θα παλεύει για να καταργηθούν χαράτσια, να μειωθούν δημοτικά τέλη, για μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για έργα με στόχο την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία που θα μορφώνει τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.

Επί πλέον, τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούνται από κομμουνιστές και κομμουνίστριες, άλλους αγωνιστές και αγωνίστριες που όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για όλα τα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας.

Τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι τα μόνα που μπορούν να εκφράσουν ανόθευτα την εναντίωσή μας στην πολιτική των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της ΕΕ. Την εναντίωσή μας στις Τοπικές Διοικήσεις που στηρίζουν, υλοποιούν και εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική εδώ στο Νομό, με όποιο προσωπείο και αν εμφανίζονται. Είτε ως «επίσημοι», είτε ως «ανεπίσημοι – αντάρτες», είτε εμφανίζονται «ως ανεξάρτητοι», «ακομμάτιστοι» ή «ως ενωτικοί και εκφραστές όλης της αριστεράς», κοροϊδεύουν το λαό για να του πάρουν την ψήφο. Πίσω τους κρύβονται κομματικά, και επιχειρηματικά συμφέροντα ή προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.Όσοι ψηφίζουμε στην Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζουμε το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη. Όσοι ψηφίζουμε στο Δήμο Ιωαννιτών, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον Τάκη Τασιούλα».

 

 

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.