Δημοτικές με φόντο το έλλειμμα

Κόντρα Φίλιου-Γκόντα για τις διώξεις

Με φόντο την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης του ελλείμματος του 1.4 εκ. ευρώ που ανακαλύφθηκε στα ταμεία του Δήμου Ιωαννιτών διεξάγεται η εκλογική μάχη της δεύτερης Κυριακής.

Η κόντρα μεταξύ των δύο παρατάξεων που διεκδικούν τη δημοτική εξουσία ξεκίνησε με τον Νίκο Γκόντα να δηλώνει την Πέμπτη, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, πως ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος των αντιδημάρχων Θανάση Μανταλόβα, Δημήτρη Κατηρτσίδη, Βασίλη Μασσαλά, και του προέδρου του Οργανισμού Σπηλαίου Περάματος Κώστα Γκόγκου. Ουσιαστικά ο κ. Γκόντας κινήθηκε στη γραμμή που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα που δημοσιοποιήθηκε το έλλειμμα συνδέοντας το διπλό φονικό στο Πέραμα με το έλλειμμα στα οικονομικά του Δήμου.

ΦΙΛΙΟΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΗΝΥΣΗ

Στα παραπάνω απάντησε σε συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή το μεσημέρι, ο δήμαρχος Φίλιππας Φίλιος, αρνούμενος ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι ότι όλα τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και τα μέλη της δικής του παράταξης, έχουν κληθεί στην κύρια ανάκριση. Η αλήθεια είναι ότι η πόλη και η τοπική κοινωνία, θα ήθελε πολύ να μάθει γιατί ο κ. Γκόντας κατέθεσε ως κατηγορούμενος ο ίδιος, για δύο σοβαρές ποινικές υποθέσεις… Έκανε ένα ακόμη ολέθριο λάθος, με προφανείς σκοπιμότητες. Έδωσε στη δημοσιότητα ονόματα, ενώ γνωρίζει ότι αυτό αποτελεί παράβαση της νομοθεσίας. Εμείς αποφασίσαμε να παρακάμψουμε σήμερα κάθε ποινική δίωξη εναντίον του. Και το κάνουμε από λόγους αρχής και πολιτικού πολιτισμού. Η δικαιοσύνη γνωρίζει πολύ καλά και τη διαδικασία και την ουσία της υπόθεσης και εμείς έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στο έργο της. Γίνεται όμως ολοφάνερο ότι ο κ. Γκόντας έχει χάσει κάθε μέτρο. Κι αυτό δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την ήττα του 2010 έτσι δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί και τη συντριβή του 2014».

Σύμφωνα με τον κ. Φίλιο κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης έχουν κληθεί να καταθέσουν και τα υπόλοιπα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, άρα και δύο μέλη της παράταξης του κ. Γκόντα (σ.σ. είναι λογικό η έρευνα να απευθύνεται σε όλα τα μέλη μίας Επιτροπής και όχι αποκλειστικά στα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης).

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΚΟΝΤΑ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ

Το απόγευμα της Παρασκευής εκδόθηκε νέα ανακοίνωση από την «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» η οποία θεωρεί ότι οι δηλώσεις Φίλιου αποτελούν δημόσια παραδοχή των καταγγελιών του επικεφαλής της: «(Ο κ. Φίλιος) αναγκάστηκε να παραδεχθεί δημόσια την άσκηση ποινικής δίωξης, σε βαθμό κακουργήματος, σε βάρος τριών Αντιδημάρχων του και του Προέδρου του Σπηλαίου Περάματος. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα παραπέμπονται για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση με διάφορα τεχνάσματα και ψευδής βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση προς βλάβην του Δήμου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.