Αριστερή Παρέμβαση: Θα είμαστε παρόντες και μετεκλογικά

Στήριξη των ψηφοδελτίων της σε Δήμο Ιωαννιτών, με επικεφαλής τον Χρ. Πατσούρα και Περιφέρεια Ηπείρου, με επικεφαλής το Νίκο Ζήκο ζητά η «Αριστερή Παρέμβαση».

Μεταξύ άλλων στην τελευταία της ανακοίνωση πριν τη μάχη της Κυριακής τονίζει: «Η εκλογική περίοδος έφτασε στο τέλος της, αλλά για εμάς, ο αγώνας είναι αυτός που συνεχίζεται μετά την ερχόμενη και τη μεθεπόμενη Κυριακή. Είδαμε τους ανθρώπους που πούλησαν τη ΔΩΔΩΝΗ να υπερθεματίζουν τώρα κατά της πώλησης.

 Είδαμε το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τη ΝΔ να ντύνονται μανδύα «ανεξάρτητου» και τους υποψηφίους τους Μπέγκα-Κολόκα, Γκόντα, Καχριμάνη, Ζάψα να καμώνονται τους «ανεξάρτητους» λες και η πολιτική είναι άλλη στη Βουλή που ψήφισαν και ψηφίζουν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα και άλλη στην «γειτονιά» μας.

Δεν μας είπανε όμως, τι κάνανε οι πολιτικοί τους ταγοί όταν υπογράφοντας το πρώτο μνημόνιο, υπέγραψαν και την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Μετά, μας έλεγαν ότι «τι να κάνουμε, αφού έπρεπε να πουληθεί η ΑΤΕ».

 Δεν είμαστε ηλίθιοι. Το αντίθετο, ξέρουμε να διαβάζουμε «ανάμεσα στις γραμμές» και να πεισμώνουμε κάθε φορά που καμώνεστε τους αθώους. Είναι αυτοί που προσπαθούν να «κόψουν και να ράψουν» τη λίμνη ώστε να χωράει στην εξόφληση «επιταγών» προς τα κατασκευαστικά συμφέροντα. Είναι οι συνεργάτες όσων «οραματίζονται» την πώληση της ΔΕΗ και του Πουρναριού, την εκτροπή του Αώου, την ιδιωτικοποίηση του νερού. Είναι οι τοπικοί μεταφραστές μιας πολιτικής που καταστρέφει κάθε τι κοινωνικό, που διώκει κάθε τι εξεγερτικό.

Συνεργάζονται ανοιχτά με ένστολους χρυσαυγίτες, δήθεν μετανοημένους, κάνοντας τα κλάματα του Μπούκουρα να μοιάζουν ειλικρινά. Προτείνουν «λύσεις» που δεν είναι λύσεις.

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ

Εξάλλου, η Αριστερή Παρέμβαση επιτίθεται σε ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ σημειώνοντας: « Όταν λέμε ότι στο πλαίσιο του Καλλικράτη, κάτω από την ομπρέλα του ευρώ και της ΕΕ δεν υπάρχει διέξοδος για το λαό, ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε. Και είναι ένοχη η σιωπή των παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το πεδίο, είναι αδιέξοδη η στάση τους, είναι μάταια η πίστη σε μια «εκ των έσω» διαχείριση. Η «διαχείριση προτεραιοτήτων» και η καλή πρόθεση, θα γίνει βορά στην επόμενη επίθεση της ΕΕ στα λαϊκά συμφέροντα. Την ίδια στιγμή, ίσως θα χρειαζόταν και μια εξήγηση, τι ακριβώς σημαίνουν οι συμπράξεις ιδιωτών και δημοσίου στο θέμα των πανεπιστημίων, π.χ. Γιατί πρόκειται για απόψεις που προωθούν υποψήφιοι των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, όχι τίποτε άλλο…

Το δε ΚΚΕ εξάντλησε την ηττοπαθή του αντίληψη ότι τίποτα δεν αλλάζει τώρα, παρά μόνο τα ποσοστά του κόμματος, διαλέγοντας τους κύριους αντιπάλους του μέσα στην ίδια την αριστερά. Τοποθετώντας το ζήτημα της επαναστατικής ανατροπής στο μακρινό μέλλον και της κομμουνιστικής απελευθέρωσης στο υπερπέραν».

Και καταλήγει: «Εμείς, είμαστε εδώ παρόντες  σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη.  Θα είμαστε και στις 19 του μήνα και στις 25 και στις 26 και πάντοτε. Στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο της ανατροπής που θα φτάσει μέχρι το τέλος και δεν θα αρκεστεί σε «χαριτωμένες βελτιώσεις», ούτε θα μασήσει τα λόγια της για τους εργαζόμενους, τις θέσεις εργασίας, τους κατώτερους μισθούς».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.