Αριστερή Παρέμβαση: Διαλύουν δημόσια υγεία και παιδεία

Τι είδε το κλιμάκιο των παρατάξεων σε «Χατζηκώστα», πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Για απερίγραπτη κατάσταση διάλυσης του δημόσιου χαρακτήρα και της υγείας στα Γιάννενα κάνουν λόγο οι παρατάξεις της Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο και της Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα για την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νίκο Ζήκο και τον υποψήφιο Δήμαρχο Χρήστο Πατσούρα αντιστοίχως. Κλιμάκιο των παρατάξεων επισκέφτηκε τη Δευτέρα,  το νοσοκομείο Χατζηκώστα και την Τρίτη το Πανεπιστήμιο.

Στο «Χατζηκώστα»

«Ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ στην υγεία και παιδεία που έχει ως στόχο την απαξίωση το δημόσιου χαρακτήρα τους και την ιδιωτικοποίηση τους, την καθολική  παράδοση τους στην κερδοσκοπία»,

σημειώνουν και προσθέτουν: «Στο  νοσοκομείο Χατζηκώστα- δεν είναι απλώς ολοφάνερη, είναι δραματική η έλλειψη- τόσο σε γιατρούς και νοσοκόμους, όσο και σε υλικό ( γάζες, επιδέσμους, κτλ). Με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η λειτουργία του νοσοκομείο και να μπαίνουν σε άμεσο  κίνδυνο οι ασθενείς. Η λειτουργία του νοσοκομείου Χατζηκώστα εξασφαλίζεται με την αυτοθυσία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, αλλά ως πότε μπορεί να γίνεται αυτό;  

Το προσωπικό του νοσοκομείου, καθώς και οι ασθενείς και οι συνοδοί τους, σχεδόν απαίτησαν, από τον Νίκο Ζήκο και τον Χρήστο Πατσούρα να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα, όπως μέχρι τα τώρα  και να μην προδώσουν -όπως άλλοι στο παρελθόν- τους αγώνες και τους εργαζόμενους. Προδοσία που είχε ως αποτέλεσμα το σημερινό κατάντημα».

Στο πανεπιστήμιο

Την Τρίτη 6/5/2014 το κλιμάκιο της Αριστερής Παρέμβασης επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο και είχε συναντήσεις με εργαζόμενους, φοιτητές, καθηγητές και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Τ. Αλμπάνη.

Ο χαρακτήρας του δημόσιου και δωρεάν Πανεπιστήμιου τέθηκε στη συζήτηση και οι δύο παρατάξεις δήλωσαν την συμπαράταξή τους στον αγώνα «ενάντια στο σφαγείο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που σε πλήρη ομοφωνία με τους σχεδιασμούς του ΟΟΣΑ προσπαθούν να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τη δημόσια παιδεία».

Όπως τονίζουν οι παρατάξεις, κατά την διάρκεια της επίσκεψης  ήταν εμφανέστατη η αδυναμία λειτουργίας του, απόρροια των απολύσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα. Το πανεπιστήμιο υπολειτουργούσε και πριν,  πόσο μάλλον σήμερα με τις δεκάδες διαθεσιμότητες και απολύσεις. Κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι ολοφάνερη η ανάγκη για προσλήψεις προσωπικού και όχι για απολύσεις, προσθέτουν.

Τα μέλη του κλιμακίου δήλωσαν για μια ακόμη φορά τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα και το ότι θα συνεχίσουν να δίνουν μαζί τους τον αγώνα για να μην απολυθεί κανένας.

Τέλος, ζητήθηκε από τον Πρύτανη να μην προχωρήσει το Πανεπιστήμιο στις απαράδεκτες αξιολογήσεις των εργαζομένων που προωθεί το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με στόχο να βρεθεί καινούργια δεξαμενή διαθεσίμων προς απόλυση και να προωθηθεί ο ατομικός μισθός και στο δημόσιο.

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.