Αιγαίο: 132 νεκροί μετανάστες από τον Αύγουστο του ’12…

Ανακοίνωση για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι εξέδωσε η Αντιφασιστική Συνέλευση Πρέβεζας
«Τις πρώτες ώρες της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου το λιμενικό εντόπισε ένα μικρό σκάφος κοντά στο Φαρμακονήσι. Στο σκάφος επέβαιναν 28 άτομα (25 Αφγανοί και 3 Σύριοι), μεταξύ των οποίων πολλές γυναίκες και παιδιά. Σύμφωνα με μαρτυρίες των μεταναστών που επέζησαν και βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά οι λιμενικοί όχι μόνο ανέτρεψαν το σκάφος που επέβαιναν αλλά χτυπούσαν και τους όσους βρίσκονταν στο νερό και προσπαθούσαν να κρατηθούν από το σκάφος.
Αποτέλεσμα να χάσουν 12 μετανάστες τη ζωή τους.
Παρά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα με τα κροκοδείλια δάκρυα και τις απόπειρες συγκάλυψης των φορέων εξουσίας και των φερέφωνων τους, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι λιμενόμπ… δολοφονούν μετανάστες.
Από τον Αύγουστο του ’12 έχουμε 132 νεκρούς σε διάφορα περιστατικά στο Αιγαίο. Με το νέο δόγμα επαναπροώθησης ο έλεγχος και η καταστολή του κράτους μπορεί να αποφασίσει ακόμα και να σκοτώσει ανθρώπους για την διαφύλαξη των συνόρων με μια επίφαση διεθνούς δικαίου που φανερώνει το δολοφονικό πρόσωπο της κάθε εξουσίας. Γίνεται για μια ακόμα φορά φανερός ο ρόλος των κατασταλτικών μηχανισμών, μπ… ή λιμενόμπ…, είτε στο δρόμο είτε στα σύνορα, απέναντι σε κάθε αγωνιστή, απέναντι σε κάθε διαφορετικότητα».
Η Κίνηση καταλήγει υπενθυμίζοντας δύο διαχρονικά συνθήματα του αντιρατσιστικού/διεθνιστικού κινήματος στη χώρα: «Στο φράχτη του Έβρου, στον πάτο του Αιγαίου χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου», «Σ’ Ελλάδα, Τουρκία, Συρία ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία».

Related News

Comments are closed

Copyrıght 2014 Pamvotis Press. All RIGHTS RESERVED.